Tovább drágul az iPhone; Face ID-t kapnak a Mac-ek; új csatlakozót kaphatnak az iPad Pro modellek – mi történt a héten?

HusztiD 2018.08.11. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 438

Izgalmasan telnek eddig augusztusban is a napok, ugyanis az elmúlt napok folyamán számos érdekességről számoltunk be, melyek legjavát most egy csokorba szedtük.

BE864529-1DD0-413B-943C-C6764B435508-780x360

Újabb drágulásra számíthatunk az iPhone X sikere után?

Amikor az Apple tavaly szeptemberben bemutatta az aktuális csúcsmobilját, akkor sokan azzal a lendülettel ábrándultak ki belőle, mikor megtudták, hogy ezer dollártól indul a telefon ára. Aztán teltek a hónapok, az almások továbbra is kiemelkedő eladásokat produkáltak, s a profitjaikat is újabb magaslatokba emelték.

iphone-x-quad

Bővebben itt.

Vajon mennyit költünk a digitális javakra és előfizetésekre?

A Waterstone által készült egy nagyon érdekes felmérés azzal kapcsolatosan, hogy milyenek az emberek költekezési szokásai az online világban. A csapat összesen 2 500 amerikai felhasználót kérdezett meg arról, hogy tudják-e, átlagosan mennyit költenek a digitális javakra.

apple-music-logo-dancing

Bővebben itt.

Érdekes új csatlakozót kaphatnak az iPad Pro modellek

A japán Macotakara eléggé belehúzott az utóbbi napokban, ugyanis nem ez az első eset, hogy a 2018-as iPad Pro modelljeiről közölnek le valamilyen érdekes hírt. Az elmúlt napokban megtudhattuk, hogy jack csatlakozó nélkül érkezik, illetve valamivel másabb formatervet kap, mint az eddigiek.

ipad-pro-2018

Bővebben itt.

Újabb bizonyíték szerint hamarosan Mac-eken is elérhető lehet a Face ID

Amikor az Apple bemutatta az iPhone X-et, akkor a vállalat vezetői lényegében elmondták, hogy innentől kezdve nem szeretnének visszatérni a jó öreg Touch ID-hez. Nem csoda mindez, hiszen a Face ID-val egy annyira ígéretes technológiát mutattak be az almások, melyet a mai napig nem sikerült lemásolnia a konkurenciának.

mac-mini-concept

Bővebben itt.

Tim Cook: nem csak bitekből és byte-okból áll a zene

Tim Cook a Spotify CEO-jával, Daniel Ekkel karöltve beszélgetett egy kicsit a Fast Company-val, azon belül Robert Safiannal. Természetesen a téma a zene volt, s a rövid csevej során kiderült, hogy az Apple vezérigazgatója miként vélekedik manapság a zenéről és a szolgáltatókról.

timcookspotifyapplemusic

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején beszámoltunk, hogy hiába kiválóak az Apple Watch egészségügyi funkciói, de sajnos a drogokkal szemben egyelőre kevésnek bizonyulnak, majd arról is érkezett infó, hogy dupla SIM kártyás támogatással érkeznek a 2018-as iPhone modellek. Sajnos rossz hír, hogy Lightning – jack átalakítót innentől nem mellékel az Apple, viszont a jó hír, hogy a Photoshop által válhat teljes értékű munkaeszközzé az iPad. Végül, de nem utolsó sorban, Steve Jobs egyik korábbi látomása is beigazolódni látszik.

apple-pay-cash-black

A hét második felében megjelent a Google sokat vitatott rendszere, az Android Pie, majd megtudhattuk, hogy az Apple Pay a legbiztonságosabb peer-to-peer fizetési szolgáltatás. Véletlenül kiszivárogtak képek az októberben bejelentésre kerülő Pixel 3 XL-ről, majd nem sokkal később a Samsung is bemutatta a Galaxy Note 9-et. Legvégül pedig egy nagyon érdekes life hack-et is láthattunk arról, hogy miként használhatjuk egy iPhone-on is az Apple Pencilt.

Ezek jutottak a 2018-as év harmincötödik hetére. Ha azt nézzük, akkor az Apple nagyjából egy hónap múlva mutatja be a 2018-as iPhone modelljeit, utána napokkal pedig elérhetőek lesznek a legújabb szoftverek, melyekből addig további bétákat ad majd ki az Apple. Legyünk türelemmel, már tényleg nincs sok hátra!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!