Dension Trip Stick teszt – Sokoldalú hazánkfia

Skarp 2014.02.10. 18:09 4 hozzászólás 5 197

A Dension hazánk talán legsikeresebb cége. Az elsősorban audiós vonalon mozgó vállalat termékei már a nemzetközi porondon is komoly sikereket aratnak, amihez sokban hozzájárulhat az erős Appleös termékkínálat is. A teljesen magyar fejlesztésű és gyártású termékeit olyan autógyárak is rendelték már, mint az Alfa Romeo, a VW Csoport különböző márkái vagy a Peugeot, hogy a Maseratiról, a Lamborghiniről és az Aston Martinról ne is beszéljünk. Ezúttal egy igazi multifunkciós eszközt kaparintottunk meg tesztelésre, a zsebben is könnyedén elhordható Trip Sticket.

Mi is ez?
A Trip Stick igazán sokoldalú kis kütyü. A dobozában a kicsike használati utasításon kívül egy szivargyújtóba dugható USB adaptert és egy microUSB kábelt találunk. A visszafogott formatervű eszközt kézbe véve elsőre leginkább egy pár éves 3G stick juthat eszünkbe, és nem is vagyunk nagyon távol a valóságtól. Körbeforgatva egyik végén USB, míg a másikon Ethernet csatlakozót találunk.

A gyakorlottabbak nagyjából már sejthetik is, hogy mire megy ki a játék – ez egy mobil router és nem is akármilyen. Képes WiFi hotspot létrehozására egészen sokféle módon. Nem mintha ez nem lenne elég tudás egy ilyen pici eszköznek, a Trip Stick rendelkezik egy 1800 mAh-s beépített akkumulátorral is, amivel az USB porton keresztül képes telefonunk töltésére is.

Tovább forgatva az egyik oldalon a töltő microUSB csatlakozóját és a töltésjelző kék pontledet találjuk, a másikon pedig a töltöttségjelző indikátort, ami négy fokozatban, kéken jelzi a jeleznivalót a fölötte levő gomb lenyomására. Efölött már csak bekapcsoló-üzemmódváltó háromállású kapcsolója található. Kikapcsolt állapotból egyel feljebb tolva tölt, kettővel pedig router üzemmódba vágja magát.

A router funkciót többféle módon használhatjuk: egy 3G sticket az USB portra csatlakoztatva (a kompatibilis eszközök listáját a gyártó honlapján találod), DHCP vagy kábelmodemmel Etherneten keresztül, 4.3.5-ös iOS-nél korábbi verziót futtató iPhone készülékkel az USB-re kábellel rákötve, illetőleg WiFi-re csatlakoztatva, tehát aféle jelerősítőként/range extenderként is.

Még HTML felületet is kapunk, mindösszesen csak a router módba kapcsolt Trip Stick jelére kell csatlakoznunk és beírnunk a 192.168.169.1 IP címet, és a kicsit csúnyácska, ámde meglehetősen funkciódús adminba juthatunk. Szabványokat tekintve tudja 802.11b, g és n-t is, így akár 150 Mbps-en is netezhetünk rajta keresztül. Ami pedig a titkosítást illeti, ott is teljeskörű a kínálat, ráadásul tűzfal és egyéb szűrési lehetőségek is elérhetőek.

Tapasztalataim szerint tele töltött akkumulátorával 4S-emet 5 százalékról képes egyszer csutkára tölteni és még marad is némi delej a router funkció üzemeltetéséhez. Természetesen, mint minden ilyen eszköz esetében, a teljes feltöltés némileg lassabb, mint egy gyári töltővel. Az egyébként nagyon aprócska, alig 124 grammot nyomó és 10 centi hosszú, másfél centi vastag, 3,5 centi széles Trip Stick kiváló választás lehet azoknak, akik meg vannak elégedve régebbi okostelefonjaikkal és csak a tethering funkciót hiányolják.

A Dension Trip Stickjét 19990 forintos áron vásárolhatod meg az iDoki Budagyöngyében.

Dension Trip Stick teszt – Sokoldalú hazánkfia
Összesen
4.5

Dizájn

Minőség

Kezelhetőség

Szavatosság

Ár/Érték arány

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. android fun - 2014.02.26. 21:29

  overmax ugyanez sokkal olcsóbb. de hát apple. fizessétek bumburnyákok

  • Ro-bi - 2014.08.23. 08:16

   Ha a kukából eszel az is sokkal olcsóbb!!!
   :)

  • Éliás Zsolt András - 2016.12.20. 19:08

   Trollkodjál a droidos oldalakon te csóringer, de vigyázz nehogy lefagyjon a szarod!
   Amúgy a hazai ipart támogatnád te libelál köcsi.

 2. Bumburnyák - 2018.07.15. 07:18

  Nem értem, nincs droidos oldal, amit tudnál olvasgatni, muszáj itt csinálni a cirkuszt? Vegyél overmaxot, vagy xiamiaut, ha neked az az életed álma.

Szólj hozzá Te is!