Drogokkal szemben egyelőre kevésnek bizonyulnak az okosórák

HusztiD 2018.08.06. 09:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 442

apple-watch-3-2

Folyamatosan olvashatunk olyan esetekről, melyben az Apple okosóráját emelik ki, hiszen az egészség funkcióival nem egy ember életet mentett meg az elmúlt évek folyamán. Ezúttal a CNBC számolt be egy nagyon érdekes és egyben kényes témáról, mely alapján bajban lehetnek azok, kik rendszeres drog fogyasztók.

Az oldal szerint az olyan emberek, akik kokaint, ecstasyt, ketamint, speedet, vagy egyéb drogokat használnak, azok nem tudják megfelelően monitorizálni az egészségi állapotukat az olyan okoskiegészítők által, mint egy Apple Watch, vagy egy Fitbit. Az oldal megjegyezte, hogy a témáról ugyan nem sokan beszélnek, de a Kaliforniai Egyetem egyik kardiológiai professzora, Ethan Weiss elmondta, hogy az említett drogok jelentős kihatással vannak a pulzusra és a vérnyomásra, s jelen technológia szerint egyik okosóra sincs felkészülve ezekre. Ergo ez azt jelentheti, hogy nem biztos, hogy megfelelő pontossággal érzékelik ilyen esetben azt, ha valamilyen probléma jelentkezik a felhasználóval.

Ti egyébként mit gondoltok az egész okosóra koncepcióról? Nem egy érdekes esetről olvashattunk az elmúlt évek folyamán, hogy miként mentette meg emberek életét az Apple Watch. Nyilván az almások órája sem képes mindenre, de ahogy fejlődik a technológia, úgy lesz egyre több funkcióval ellátva, amivel immáron pontosabb képet alkot a felhasználóiról.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!