Az Apple hivatalosan is kaszálta az Apple Car-t

HusztiD 2024.02.28. 09:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 55

Nem újdonság, ha arról beszélünk, hogy az Apple immáron egy évtizede dolgozik a Project Titan-on, vagyis az Apple Car-on. Vagyis csak dolgozott, ugyanis a Bloomberg legújabb beszámolója szerint belső körökben immáron hivatalosan is leállították a projektet.

2021 óta Jeff Williams és Kevin Lynch irányította az Apple Car projektet és a pletykák szerint valamikor 2028 tájékán tervezték volna piacra dobni az első elektromos autót. A belső hírek szerint pedig egyfajta törésponthoz érkezett a projekt az utóbbi időszakban.

Elviekben a befektetők nagy nyomást gyakoroltak a vállalat vezetőjére, Tim Cookra, hogy mikor valósul meg a koncepció. Mivel a munkálatokkal nem úgy haladtak és nem a várt eredmények jöttek, ezért úgy döntöttek, leállítják az egész projektet. Ennél bővebb információk sajnos nem derültek ki.

A rendelkezésre álló hírek szerint több, mint 2 ezer ember dolgozott az Apple Car-on, azonban most őket vállalaton belül más részlegeken helyezik el.

Korábbi pletykák szerint egyébként 100 ezer dollártól indult volna az Apple Car. Sajnáljuk, hogy ez lett a vége, ugyanis a legelső híreszteléseket kereken 10 éve, 2014-ben olvashattuk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!