Sky Tourist

KeleMan 2013.07.25. 19:15 0 db 2 212
Sky Tourist

Újabb remek játék jelent meg hazánk fiaitól az App Store áruházban. A Three Legged Egg stúdió egy kicsi, de annál lelkesebb fejlesztő csapat, melynek anno a rendkívül népszerű Rhythm Repeat játékot is köszönhettük.

Az időközben átalakult csapat elkészítette a következő játékát, mely a Sky Tourist névre hallgat. A játékban Petey Pendantként egy kötélen lógva hasíthatjuk az eget, aminek a két végét egy-egy rakéta tartja. Kalandjaink során átutazhatjuk a galaxist, új világokat és idegen civilizációkat fedezhetünk fel, miközben megörökíthetjük a helyi látványosságokat, nevezetességeket és jó turistaként szuvenírekkel is távozhatunk.  Persze a “helyiek” ezt nem nézik mindig jó szemmel, és ezáltal elég gyakran nehézségekbe ütközünk.

Először is leszögezném, hogy ez a játék rendkívül addiktív és a logikai fejtörőknek hála bizony felveszi a versenyt a Cut the Rope népszerű Om Nomjának kalandjaival is. Peter Pendantot a játékban jelenleg 3 bolygón keresztül irányíthatjuk. Az első, mely Plumia névre hallgat egy igazi flóra és fauna, növényzettel és prehisztorikus elemekkel. A Platory bolygón aztán igazi iparral, gyárakkal és kaszinókkal találkozhatunk, a Protor bolygón pedig antigravitációs elemek, repülő autók, és futurisztikus űrhippik nehezítik meg a dolgunkat.

Utunk során egy-egy bolygóhoz tartozó pályák teljesítése közben úgynevezett aranykockákat (cubelets) gyűjthetünk, melyekből a pályákon található üzletben akár szuveníreket is vásárolhatunk magunknak. A játék menüjében egyébként található egy üzlet is, melyben további felszereléseket és ruhákat is vásárolhatunk. Ezekkel űrhajóinkat pimpelhetjük, vagy akár Peter Pendent kinézetét változtathatjuk meg.

A pályák teljesítését a játék maximum 3 csillagra értékeli. Az első csillagot, ha befejezzük az adott pályát mindenképp megkapjuk. A szerint, hogy sikerül-e egyből megcsinálni, anélkül, hogy leszakadnánk a kötéllel, valamint, hogy az összes aranykockát összeszedjük további 1-1 csillagot kapunk. Ezen csillagok gyűjtésével válik lehetőség arra is, hogy feloldjuk a következő bolygókat. Minden bolygóhoz 25-25 pálya tartozik, melyeket maximumra teljesítve a beépített Game Center támogatás és a 27 achievement is biztosítja a hosszú távú kikapcsolódást és szórakozást.

A játék grafikája egészen egyszerűen lenyűgöző. Annyira érződik rajta a tökéletességre való törekvés, hogy minden pixel a helyén van, hogy a rajzfilmszerű grafika magával ragadja az embert és azon kapja magát, hogy fél kettő van, de csak még ezt a pályát csináljam meg. A zene és hangok is jól el lettek találva, mondhatni, hogy igazából ezáltal egy szerves egészt képez a játék.

A legjobb az egészben viszont az irányítás maga. Ez annyira újszerű, hogy bátran mondhatom, hogy kiérdemelne az Apple-től is egy elismerést pl. a jövő évi legjobb iOS alkalmazás választásán. Az ötlet, hogy az iOS eszközünk megjelenítőjének két szélén található rakétával irányítsuk a főhőst, melyhez egy-egy kötél van kapcsolva, egészen elképesztő. Nem beszélve arról, hogy az irányítást is nagyon eltalálták a fejlesztők, de természetesen ezt az alkalmazáson belül testre is szabhatjuk.

A srácoknak ezúton is gratulálunk, nagyon szép munkát végeztek. Az olvasóknak pedig bátran ajánljuk ezt a kitűnő gyöngyszemet, mely mindössze 0,89€-ba kerül és mától elérhető az App Store áruházban univerzális (iPhone, iPad, iPod touch) támogatással. Kérünk benneteket támogassátok a fejlesztőket azzal, hogy megvásároljátok az appot, hiszen így reményeink szerint a továbbiakban is kitűnő játékokkal fognak bennünket bombázni. Kalandra fel! Vár a Sky Tourist!

Sky Tourist (AppStore Link) Sky Tourist
Fejlesztő: Joyllers Software Limited

Besorolás: 9+

Ár: 1,99 € Letöltés

Sky Tourist
Sky Tourist
Összesen
5

Grafika

Hang/Zene

Irányíthatóság

Szavatosság

Játékélmény

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!