Steve Jobs egy igazi látnok volt: már a hivatalos szervek is óvakodnak a Flash-től

HusztiD 2018.08.07. 15:55 Egyéb, Steve Jobs 0 db 504

6a0120a5580826970c022ad384fefa200d-800wi

Aki a kezdetek óta, 2007-től nyomon követi az iPhone és vele együtt az Apple körüli eseményeket, az tudhatja, hogy a bő évtizede megjelent eredeti okostelefon egyáltalán nem támogatta a Flash tartalmakat, míg a legtöbb riválisa igen. Teltek az évek, sorra jöttek ki az újabb modellek, de Steve Jobs továbbra is határozott volt, hisz beintett az Adobe-nak, s helyette a HTML5 formátumot alkalmazták.

Steve-ről sokszor mondják, hogy egy igazi látnok volt, s mi sem bizonyítja ezt most jobban, mint a legutóbbi eset. Ron Wyden szenátor több, mint 20 éve tölti be tisztségét, azonban nem olyan régen publikus leveleket írt több hivatalos amerikai szervnek, ahol a Flash problémáiról regélt. Mint tudjuk, az Adobe még az előző év folyamán jelentette be, hogy 2020-ra megszünteti a Flash támogatását, így igencsak ketyeg az a bizonyos óra.

Ron szerint számos olyan tisztségviselő van, kik hatalmas kockázatnak vannak kitéve az online világban, köszönhetően a Flash kijátszhatóságának. Ha mindez nem lenne elég, akkor ő is megemlítette, hogy meg vannak számolva a szolgáltatás napjai, így egyáltalán nem javasolja annak használatát, hiszen a Flash tartalmak miatt fontos adatokat tehetünk kockára.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!