Noosy Lightning Dock – Kici, occó, de jó

Skarp 2014.01.31. 16:44 2 hozzászólás 5 286
Noosy Lightning Dock – Kici, occó, de jó

A Noosy, a kínai Shenzhen North Technology nevű, leginkább a Dealextreme-Alibaba minőségi tengelyen mozgó vállalat Apple termékekre szakosodott márkája. Le kell szögeznünk azonban, hogy sokszorosan tapasztaltuk, hogy ami ilyen oldalakról származik, nem feltétlenül ipari hulladék, bár tény, hogy néha komoly kompromisszumkészség szükségteltetik az ilyen cuccok használatához. Szerkesztőségünkbe a cég új csatlakozós készülékek töltésére alkalmas Lightning Dock nevű terméke érkezett meg tesztelésre.

A dobozt kibontva csak a dokkolót találjuk, ami nem meglepőszínválasztással fehér, bár a műanyaga kissé kopogós, ami élből rontja némileg a minőségérzetet. A többféle méretű eszköz töltésére és szinkronizálására alkalmas eszköz lévén, nem egy szigorúan definiált bemélyedés van rajta – a csatlakozó szabadon áll, körülötte egy felhajtható támaszt találunk. Lehajtva értelemszerűen csak a kisebb eszközök mennek bele, felhajtva pedig leveszik a súlyterhelés zömét a csatlakozóról. Tapasztalatunk szerint érdemes felhajtani iPhoneok és iPodok esetében is, mert bár új korában a csatoló áll, mint Katiban a jóakarat, az eszközök súlya alatt hosszútávon jó eséllyel ki fog lazulni.

Ahogyan azt emltettük, kényelmesen ráférnek mind a kézi eszközök, mind a tabletek. A felhajtható háttámasz kissé nehézkesen jár, persze ez valószínűleg bejáratódik majd pár nap rendszeres használat után. A visszajelző fény megoldásával nagyon nem voltunk megelégedve: bár a képeken nem annyira látszik, piros plexilap mögött jól láthatóan csúnyácska, alaplapra berhelt LED van, ami nappali fényben csak pislákol, éjjel viszont jó eséllyel pont elég fényes, hogy idegesítővé váljon, ráadásul tovább rontja az amúgy sem túl tetszetős dizájnt. Ez az alacsony árkategória átka. A kicsit problémás külcsín mögött azonban korrekt belbecs lapul meg.

A gyári dokkoló audio line out és Lightning only kialakításával szemben itt a hátoldalt megnézve látható, hogy jóval nagyobb a mozgásterünk. Lehetőség van egyrészről a nyilván kötelező Lightning csatlakozón kívül USB male-to-male, és microUSB kábelekkel történő töltésre is, plusz a régi 30-pines csatlakozási felületet is kialakítottak, így akinek korábbi modellei miatt maradt régi töltőkábele, örülhet, mert a Lightning Dock átalakítóként is használható. A csúszkálást megakadályozandó négy, kb egyforintos méretű gumi talpacska került a négy sarokra, nagyon helyesen, jegyezzük meg. Mikor bekábeleztük, az előlapi piros fény azonnal világítani kezdett.

A próbából ráhelyezett készüléket hagytuk teljesen feltölteni, azonban várakozásainkkal ellentétben nem aludt el, mikor a készülék feltöltött. Úgy tűnik tehát, hogy két ziccert is sikerült kihagyni, egyrészről a fentebbit, másrészről, hogy azt jelezze, hogy a ráhelyezett készüléket tölti. Elsődleges funkcióit, a töltés és szinkronizálást viszont tökéletesen ellátja. Fájlaltuk némileg egy kis műanyag kupak hiányát, amit a csatlakozóra rakhatunk, ha éppen nem használjuk (a porosodást elkerülendő), de az sokszor felső kategóriás dokkolóknál is elsikkad valahogy.

Hogy kinek ajánljuk? Elsősorban olcsójánosoknak és azoknak, akiknek a praktikum és esztétikum közötti kacsacsőr az előbbi felé néz. Akik szeretnének egy flexibilisen használható, de alacsony árú dokkolót, esetleg időnként hamarabb kézre esik nekik egy microUSB vagy a régi készülékük kábele. Összességében tisztességes iparosmunka, ami első látásra megpróbál többnek látszani, mint ami valójában, de ezt és hibáit meglehetősen alacsony ára miatt elnézi neki az ember.

A Noosy Lightning Dockot az iDoki Budagyöngyében 4490 forintért megkaphatod.

Noosy Lightning Dock – Kici, occó, de jó
Noosy Lightning Dock – Kici, occó, de jó
Összesen
3.5

Dizájn

Minőség

Kezelhetőség

Szavatosság

Ár/Érték arány

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. strucc007 - 2014.10.01. 22:35

    Az eredeti Apple bor case-szel kompatibilis?

  2. salvador - 2016.11.03. 12:41

    Ez nagyon gáz, már ránézésre is… ez ugye vicc? :D
    Nem rég rendeltem Aliról 1800 Ft-ért a gyári Apple dokkolóval megegyező, alumíniumból készült dokkolót, ingyenes szállítással.

Szólj hozzá Te is!