Újabb bizonyíték szerint hamarosan Mac-eken is elérhető lehet a Face ID

HusztiD 2018.08.08. 17:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek, Mac 0 db 190

mac-mini-concept

Amikor az Apple bemutatta az iPhone X-et, akkor a vállalat vezetői lényegében elmondták, hogy innentől kezdve nem szeretnének visszatérni a jó öreg Touch ID-hez. Nem csoda mindez, hiszen a Face ID-val egy annyira ígéretes technológiát mutattak be az almások, melyet a mai napig nem sikerült lemásolnia a konkurenciának.

Ezúttal ehhez kapcsolódóan szivárgott ki egy újabb szabadalom, amelyet remélhetően a későbbiek folyamán sikerül beágyazniuk az almásoknak. A leírások alapján a jövőbeli Mac-ek fejlettebb kamerával rendelkeznének, így amikor dolgozni hagyjuk a háttérben a gépünket, akkor az tudná, hogy ott vagyunk-e a gép előtt. Ennek azért lenne fontos szerepe, mivel így jobban elosztaná az erőforrásokat, s nem futtatna olyan funkciókat a háttérben, melyre az adott pillanatban nincs szükség.

Amint a kamera érzékelné, hogy ott vagyunk, illetve ezzel arányosan beazonosítana minket, akkor azonnal visszatérne minden az eredeti állapotba. Például ez ugyanúgy igaz lenne akkor is, ha alvó módba váltana a gép: ahogyan érzékelné a jelenlétünket, s hitelesítene minket, akkor automatikusan felkelne.

Természetesen itt ismételten előjön a sokakat zavaró téma, hogy folyamatosan figyelve lennének a felhasználók. Nyilván hagy kívánnivalót maga után a téma, de ne feledjük el, hogy ez csak egy újabb szabadalom a sok közül, s egyelőre semmi sem garantálja azt, hogy lesz belőle valami.

Ti örülnétek, ha egy hasonló eljárást mutatna be Mac-eknél az Apple, mint az iPhone X esetében, csak éppen sokkal több mindenre lehetne használni?

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!