Apple iPhone 4 vs. iPhone 4S – Megéri a csere, vagy mégsem? Esetleg várjak iPhone 5-re?

Legendd 2012.03.25. 18:22 Apple, Egyéb, iPhone 35 hozzászólás 64 438

Abból a megfontolásból írom ezt a bejegyzést, hogy segítsek dönteni azoknak, akik vacillálnak, leváltsák-e az iPhone 4-es készüléküket iPhone 4S-re. Vagy régebbi modellről vajon melyikre lenne érdemesebb váltani? Fontos megjegyezni, hogy nekem nem csak volt iPhone 4-em, hanem most is van itthon még egy, vagyis szemtől szembe is megcsináltam a teszteket közöttük. Lényeges még, hogy mindkettő telefonon iOS 5.0.1 fut, semmi jailbreak vagy más módosítás nincs, nem szeretem szennyezni szegényt.

Egy szubjektív gondolattal kezdeném, hiszen sok kritika érte a külsőt, hogy a fém keret módosításán kívül semmi változás nem történt. Én epekedve vártam a bejelentést, majd néztem online közvetítést, és először nagyot csalódtam, mikor nem lett a várva várt iPhone 5-ös telefon (legalábbis nem az, amit elképzeltünk).

De elgondolkodtam. Azon kívül, hogy leejteni több mint halálos az iPhone 4/4S modelleket az üveg miatt, mégis a hővezetés és minőség szempontjából fantasztikus, és nekem a kinézete is nagyon tetszik. A legjobb pedig a Facetime, vagy fotózás, Skype-olás esetén az, hogy a telefonnak van egy sima oldala, amire fel lehet állítani, így megkönnyítve az említett funkciók használatát.

Az iPhone 5-ben valószínűleg ez nem lesz meg. A fém hátlap ki tudja (ha az lesz), mennyire karcolódik, mennyire melegszik fel (főleg az új iPad „heat-gate” problémáját nézve), így most kicsit szkeptikus vagyok.

A 4″-es kijelző pedig kell, nem kell, mégis kell? – én használtam már 4,3″-ig mindent, de egy kézzel a legkényelmesebb a 3,5″, akárki akármit mond. Nem véletlen, hogy ez maradt, és már nem is bánnám, ha maradna, az a 0.5″ annyit nem dob a latba. Pont kézbe áll ez a telefon, még ha kicsit túlontúl le is sarkosították. Így elgondolkodva a 3GS alakja kényelmesebb a kézben, funkciók szempontjából viszont az iPhone 4/4S a jobb. Mindenkinek szíve joga eldönteni, így most inkább rátérnék az objektív szempontokra.

Az első és legszembetűnőbb változás az iPhone 4S esetében a sebesség. Elképesztő, most látom igazán, mi az, hogy akadás mentesen fut valami, annyira gördülékeny a rendszer, mind programoknál, mind játékoknál, hogy hihetetlen. A Quickoffice legalább kétszer olyan gyorsan tölt be 1MB-nál nagyobb dokumentumokat. Ezen kívül a menüben való görgetés, applikációk közötti váltás is simább. Sajnos azt kell mondjam, hiába fut el az iOS 5-ös rendszer az iPhone 4-es és iPhone 3GS telefonokon is, kell neki az iPhone 4S készülék hardvere.

Érdekes módon a WiFi valóban erősebb kicsit, az eddigi 5 hálózat helyett 8-at látok, és például az eddigi “1 csíkos” jelek most legalább “2 csíkossá” változtak.

A sebesség a böngészést is maximálisan érinti. Legalább másfélszeres gyorsulás tapasztalható, főleg nagyobb, képekkel teli honlapnál van akár 4-8 mp előnye is az iPhone 4S-nek, ráadásul azt vettem észre, hogy a honlapokon is mutatkozik különbség abban, hogy az iPhone 4S mintha kicsit többet mutatna belőle, nem kijelzőre vonatkoztatva ezt, hanem inkább több részletet nézve. Fontos gyorsulás még az oldalak közötti oda-vissza ugrás, vagyis ha megnyitsz egy cikket, azután még egyet, még egyet, majd vissza akarsz ugrani kettővel, akkor ezt lényegesen gyorsabban teheted.

Az iPhone 4 esetén az “antenna-gate” botrány meghatározó volt a megjelenés után, így semmiképpen sem mehetünk el szó nélkül a térerő mellett. Kijelzés terén nekem érdekes a tapasztalatom, mert gyengébbnek látja a hálózatot, viszont ez az állandó 3G-nek köszönhető, ami ugye nem kapcsolható ki. (Az új iOS 5.1-ben már igen.)

A hangminőség viszont nagyon jó, ennek legjobb demonstrálása az, hogy a konditeremben, ahová járok (mely a szegedi Sportcsarnokban van, vagyis eléggé elfedve) is lazán tudtam telefonálni, ahol eddig eléggé nehézkes volt az iPhone 4 telefonnal. Azért persze lehetne még rajta javítani, de majdnem tökéletes. Természetesen az iPhone 4S-t már akárhogy lehet fogni, nem veszik el a térerő, bár ha őszinte akarok lenni, nekem a sima iPhone 4-nél sem volt ezzel gondom.

Következő pozitív pont a melegedés; hiszen hiába van erősebb hardver ugyanabban a vázban, ha pár fokkal melegebb, már sokat mondok, még a Real Racing 2 játék esetén sincs semmi gond.

Eléggé apróság, de mégis az, ami számomra nagyon tetszik, az a rezgés. Sokkal lágyabb, mégis jóval erősebb lett az új rezgőmotor, nekem nagyon tetszik, nehéz leírni így szavakban, de ez is sokat fejlődött.

Az egyik nagy újítás az iPhone 4S-ben az iSight elnevezésű, 8Mpx felbontású kamera. Más technológia, jóval szebb, élesebb képeket készít, a videók is szebbek, az automatikus “remegéscsökkentés”, vagyis a beépített képstabilizátor pedig egyáltalán nem mókusvakítás. Volt már sok telefonom, de ezen működött először ténylegesen. Összességében a kamera jóval gyorsabb, HDR képeket is gyorsabban készít, részletesebb képek társaságában. Hozzátenném azonban, hogy az iPhone 4 készülék 5Mpx felbontású kamerája számomra is – és egy átlagfelhasználó számára is – tökéletes és elegendő lehet.

Fontos azonban, hogy a nagyfelbontású képeknek, de főleg a FullHD videóknak nagyon nagy a tárhely igényük, aki tehát fotózni és videózni kíván, aligha lesz elég egy 16GB-os verzió.

Nos elérkeztem az utolsó előtti kérdéshez, a játékokhoz, melyek grandiózusak. Az iPhone 4 is elég “ügyes” ilyen téren, viszont FPS-ben messze elmarad az iPhone 4S-től. Kipróbáltam a Real Racing 2-t (itt már az effektek is jobbak, részletesebb az autók belseje), az Asphalt 6-ot, az Angry Birds játékokat és más appokat is. A komolyabb grafikai felbontású, 3D-s játékok hajszálnyit mindig laggoltak a sima iPhone 4-esen, mintha pont nem érné el a 25-30 fps-t, viszont az új iPhone 4S készüléknél ilyen nincs, fantasztikusan “smooth”, ha valaki játékra vesz telefont, akkor különösen ajánlott az iPhone 4S.

Sajnos egy téren – az egyik legfontosabb dologban – viszont hátralépés történt, amely nem más, mint az akkumulátor. Érdekes módon én úgy vettem észre, hogy maximum 10%-kal bír talán csak kevesebbet átlagos használat mellett az iPhone 4S a 4-es modellel szemben. A játékoknál viszont ugyanúgy merül, ami azért eddig semmiképpen nem rossz dolog.

Viszont ami nagy hibája, ahogy külföldi cikkekben olvastam is, hogy sok routerrel nem nagyon kompatibilis. Értem ezalatt, hogy nekem T-Home-os Cisco modemem van, de nem tudok pl. WiFi-n szinkronizálni semmit. Ez a kisebbik gond, a nagyobbik az, hogy egy éjjel alatt 18%-ot merült (7 óra alvás), ami kiakasztó, főleg, hogy az iPhone 4-nél ez 3% volt körülbelül. Külföldi fórumokban is panaszkodnak, erre két megoldás van. Éjjel érdemes kikapcsolni a WiFi-t. Ez még az iOS 5.0 alatt volt így, majd persze jött az 5.0.1-es rendszer is, azonban ez bizony semmit sem javított.

Fura módon azonban történt valami, ami számomra kicsit ellentmond az Apple által publikált szoftveres hibának. Eddig három iPhone 4S-em volt, mindegyikre csak és kizárólag a javított iOS 5.0.1-et tettem fel úgy, hogy csak a névjegyeket, jegyzeteket, emlékeztetőket szinkronizáltam, vagyis semmi backupból restore-olás vagy más hasonló cselekmény. Az első kettő merült, amint fentebb írtam, viszont a harmadiknál ez megszűnt, és pontosan ugyanolyan beállítás mellett éjjel 2%-ot merült, normál használat esetén pedig lazán hozta az iPhone 4 szintjét. Vajon tényleg szoftveres a gond? A választ persze csak a jó Isten és az Apple tudja csak, vagy még ők sem.

Mindenesetre remélem sikerült segítenem. Az én szubjektív véleményem az, hogy a jelenlegi árak mellett használt árak esetén a 40 ezer forintos különbség sok is meg nem is, aki megengedheti, az váltson. Új T-Mobile árnál viszont előfizetésnél 10-20e Ft a különbség, ami értelmetlenül kevés.

Az viszont ténylegesen megállapítható, hogy az Apple kétévente rukkol elő olyan megoldással, amire azt lehet mondani, hogy hú, ezt most megveszem. Az én szubjektív véleményem az, hogy iPhone 3GS és „ez alatti” tulajdonosoknak érdemes váltani, iPhone 4-ről viszont jobb megvárni a hatodik generációs iPhone-t.

A lényeg a lényeg, lehet várni az iPhone 5-re, de nem muszáj. Az Apple mindig csak annyit tesz hozzá az előző telefonhoz, amennyi pont elég az emberek elgondolkodtatásához. Rendkívül ügyesek ilyen téren is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Médiaharcos, újságíró, pörkölt pusztító.

35 hozzászólás

 1. Bátor - 2012.03.25. 19:30

  Nekem nincs iphonom akkor biztos hogy 4s -et veszek ami pár hét múlva lesz!

  • DrJuris - 2012.03.25. 21:32

   Most már nyilván 4S-t érdemes venni, főleg első iPhone-nak, időtállóbb és a mai szériák talán igazolják, hogy jó vétel lesz :) imádni fogod, az biztos!

 2. Toomy - 2012.03.25. 21:01

  Köszönet a cikkért!
  Nekem iPhone 4-em van 16GB-os, terveztem váltani 4S-re 32GB-os változatban.
  Jelenleg a gyári független 4S 32GB-os 220 ezer forint körül mozog, viszont a 4-est lehetetlen eladni jó áron (70 ezer forintot adtak volna érte, közel 1 éves gyári független karcmentes fekete készülékért…) ennyiért viszont szerintem nem éri meg eladni. :/

  • DrJuris - 2012.03.25. 22:18

   Köszönjük, hogy elolvastad :)
   Jól ismerem a használt árakat, de érdemes lenne jobban körülnézned, ugyanis nem egy olyan hirdetés van, ahol ÚJ, Apple Store-ból rendelt 4S 32GB-os készüléket adnak 180, max. 190e-t. A Tiédet pedig azért még 90e-t megvennék, csak ki kellene várni. Persze dupla annyit, hogy ér-e, Te döntöd el, de ne felejtsd el, hogy a Tiéd 1 éves, garancia nélkül, amit vennél, az pedig új, 1 év garanciával, így az árkülönbség is jóval nagyobb. A döntés a kezedben van :)

   • Toomy - 2012.03.25. 22:37

    Hmm… elgondolkodtató… :)

 3. Ottó - 2012.03.25. 22:41

  Hát Én most azért kicsit csalódtam az iphonomban ami egy 16gigás 4-es. Az Apple mindenhol ugy reklámozta a 4S-t az iOS5-el, ami ugye elérhető az i4-re és a 3GS-re is, hogy az iOS 5-ben már lehet a hangerő + gombjával fotózni. Jah és persze a reklámokban a telefonnal úgy fotóznak, hogy a készülék jobbra van döntve, hogy a gombok felfelé mutassanak. Na ilyenkor a telon megfelelően mutató kép vagy videó a számítógépre vagy másnak mailban elküldve fejjel lefele jelenik meg. Persze ha Mac-ed van nincs gond, de azért ez elég érdekes, hogy az ember 100ezer felett költ a telefonjára, amiben még giroszkóp is van és a képeket vagy videókat gépen vagy máshol nemtudja megnézni?! Ez számomra eléggé bosszantó….

  • DrJuris - 2012.03.25. 23:52

   Valóban, ha állítva tartod, akkor oldalra fordul a videó, ha felül van a gomb (fektetve a telefon), akkor fejjel lefelé, vagyis a telefont elfordítva, hangerőgombokkal lefelé érdemes videózni. Ez képeknél is előfordul, hiába jelzi ki a telefon normálisan a “gombokat” elforgatva. Szerintem ennyi kompromisszum belefér :)

   • Ottó - 2012.03.26. 09:37

    Persze belefér, csak akkor az Apple ne ugy reklámozza már, hogy ő is felfele néző gombokkal fotóz, amikor “nem jó ugy” a kép pozíciój!

    • Endre - 2012.03.27. 20:57

     Vagy próbáljatok ki egy normális képnézegető programot, ne a Windows alapértelmezettjét, az helyesen fogja megjeleníteni. (pl XnView)
     A kép tulajdonságainál van tárolva a tájolás, és ezzel a Win fényképnézegetője nem tud megbirkózni :/

     • Ottó - 2012.03.29. 14:43

      És a videókkal mi van? Nem a windows media playert használom, hanem KmPlayert és azon is fejjel lefele vannak a videók. Arra használjam az QuickTime-ot??

 4. iGnoom1548 - 2012.03.26. 07:27

  Én 3GS 32GB-ról váltottam 4S 32GB-ra. Tökéletes időzítés szerintem. 16GB-ot már sem iPhone-ból se iPad-ból nem érdemes venni mert hely zabàló dolgok vannak, persze aki nem használja ki akkor jó a 16GB. Váltani pedig szerintem 2 évente ráér, a következő váltásom is már a következő utáni iPhone lesz.

  • DrJuris - 2012.03.26. 17:52

   Így ahogy mondod :)

 5. Daniel - 2012.03.26. 09:15

  Én január elején váltottam 16GB-os iPhone 3G-ről, egy 32GB-os iPhone 4S-re, a mostani generációt valószínűleg kihagyom, inkább iPad-et veszek. Rájöttem, hogy inkább az való nekem, főleg film nézés, videószerkesztés, képszerkesztés és a játékok miatt.

 6. Muhadnagy - 2012.03.26. 09:58

  Sztem ha van az embernek iPad-je, akkor elég lesz iPhoneból a 16 gigás is, én most vettem meg pénteken az új deszkát, és már el is döntöttem, hogy iPhonera nem nagyon fogok játékot venni, mert minek? iPaden 1000szer jobb, ha valaki megvette a sky gamblerst akkor este tolhatnánk egyet multiba, nagyon állat :)

  • DrJuris - 2012.03.26. 17:51

   Tény, de bennem ilyenkor felmerül a kérdés, hogy vajon melyik készülék van mindig nálam? :) ha OTP-ben várok, és tudom, hogy 20-30 perc lesz, iPaden hiába van játék, amivel elüssem az időt :) na meg azért akár az i4, akár az i4S fotói és videói is sok helyet foglalnak, elmész pl. utóbbival kirándulni, és nem fényképezőt használsz, gyorsan betelik a 16GB. Mindkettőből (iPad, iPhone) érdemes 32GB-osat venni, meglátásom szerint, pláne hogy az új iPad miatt nőnek az alkalmazások méretei.

   • Muhadnagy - 2012.03.26. 19:48

    Adott esetben tudsz torolni a telefonrol fotokat, appokat hogy plusz gigakat szabadits fel, meg persze erdemes lementeni neha a kepeket/videokat:) en pl ha elutazok akkor atnezem a telefont hogy mi az ami kell es mi az ami nem hogy minel tobb kepet/videot keszithessek, de izlesek es pofonok:)

 7. craig - 2012.03.26. 10:41

  Érdekes lett a cikk! Végig dicsérted a 4S-t a 4-essel szemben, hogy milyen gyors, szebb, jobb.. aztán a végén azt írod: “iPhone 4-ről viszont jobb megvárni a hatodik generációs iPhone-t”. Nem ellentmondásos picit? :)

  Az én véleményem amúgy az elterjedt “minden második generációra” váltás elvével egyezik, valahogy úgy jött ki eddig, hogy minden második generációs készülék éri meg a funkciók, újítások fejlődésének szempontjából. És nem csak az iPhone, hanem pl iPad, MB Air esetében is.

  Ja, és mindezt úgy mondom, hogy most váltottam az első iPad-ről az Új-ra. :)

  • DrJuris - 2012.03.26. 17:49

   Dicsértem persze, mert jobb is :) viszont ez nem jelenti azt, hogy érdemes rá váltani, vagy tévedek? Aki megengedheti, az váltson, mert 1-2 évvel biztosan tovább lesz támogatva, de aki nem játszik, az annyira nem fogja észrevenni a különbséget.
   A többivel egyetértek :)

 8. Tibibá - 2012.03.26. 18:19

  Én nokia 5800-ról váltotta Iphone 4 8gigára sztem pont elégséges ez a váltás amig kiheverem a sokkot ami az Iphone nyújt :D

  • iGnoom1548 - 2012.03.27. 06:53

   Na igen “traktor” után a BMW megváltás.:D:)

  • Tamas - 2012.03.28. 09:30

   Én is ugyanarról váltottam egy éve, szóval tapasztalatból mondom, hogy sokáig nem térsz majd magadhoz!

 9. iLdi49 - 2012.03.27. 17:49

  Örülök, hogy rátaláltam, szuper jó cikk és köszönet érte!!! Ráadásul teljesen friss és amint látom, követed is a hozzászólásokat. Még nem volt okos telefonom, de már régóta nagyon szeretnék. Most ott tartok, hogy belevágnék, emiatt kérném a tanácsodat. Windows-os vagyok, nem mac-es, de úgy tudom, ez nem akadály. Ami nagyon fontos nekem, hogy itthon és külföldön, az usában is tudjam a GPS-t használni anélkül is, hogy internetre elő lennék fizetve gondolom, rá lehet tölteni progit? Free wifis lehetőségekkel pedig a voip-os telefont, skype, böngészés, levelezés, facebook stb… És tudjam használni külföldi, akár usa SIM kártyával is. Pár hónap múlva utazom az usa-ba, de angolul nem tudok, nem merem ott megvenni, hátha más, mint amit itt kapni, vagy ez butaság? Ha még addig itthon venném meg, műszaki szempontból mindegy, melyik üzletben veszem? Esetleg tanácsot tudnál adni, hol vehetném meg kártyafüggetlenül olcsóbban (4S 32 GB)?? A beüzemelésnél mire kell figyelnem, ha netán 3 napon belül cserélni kellene? Vagy ezeknél ez nem jellemző??? Gyakori-e az éven belüli meghibásodás? Sajnos nincs kivel leteszteljem és félek, hogy belefutok valami hülyeségbe… Játszani nem játszom, bár ki tudja, annyi jót hallok.. :) de fotózni sokat fotózom. Túl sokat kérdeztem, bocsi! Ha mégis válaszolnál, nagyon köszönöm!! :)

  • iGnoom1548 - 2012.03.28. 08:19

   Windows felhasználónak is ugyanúgy ajánlott, ezzel nincs gond. Ha kártyafüggetlent veszel bármit bele tehetsz, DE figyelj mert csak MicroSIM megy bele.:) A másik mindegy hol veszed, mert ugyanazt kapod, viszont ha kint veszed a garancia oda szól.:) Erre figyelni, ha van pénzed itt is meg kapod, de ajánlom a Storet ott jó árakon vannak, szerintem. Nekem 3GS-em volt 2 évig semmi baja nem volt, nem rég múlt év novemberében váltottam 4S-re és tökéletesen működik szóval probléma tuti nem lesz vele. 32GB szerintem mostanában már ajánlott mert amint fentebb írtam hozzászólásban ” hely zabáló dolgok vannak” főleg ha szeretsz fényképezni.:)) Nekem 400 képem van kb 3GB zeném kb 20 játék + pár fontos App és még így is van 9-10GB szabadom. GPS szerintem mindegy hol vagy megy, annyira nem GPS-zek szóval erről többet nem tudok.:/ Remélem kielégítő válaszokat adtam.:)

 10. Norbert - 2012.03.29. 05:27

  Ha az usa ba jossz ki szerintem erdemesebb kint meg venned apple store ban szinte mindenhol van 900 dodesz korul mozog egy fuggetlen telefon de gps programot venned kell hozza mert sok helyen nincsen terero es akkor nem tydod hasznalni a google terkepet van mikor tobb oran keresztul mincs semmi ha kocsival mesz ugy 50 dollar kb a program amugy lehet venni boltokban itunes kartyakat ugyhogy nem kell aggodni a szamla miatt :) ja es ha hivatalosan dolgozol akkor van lehetoseged elofizetesest venni az meg fillerekert van

 11. Norbert - 2012.03.29. 05:32

  Most neztem 750 dollar a 32g de ez kanadaaban szetintem az usaban olcsobb ott minden olcsobb

 12. iLdi49 - 2012.03.29. 10:02

  Igen!! És köszönöm szépen!!! :) Még annyit, hogy ezeket az appokat egyszerű rátenni az iphone-ra? Egy teljesen kezdő is meg tudja csinálni???

 13. iLdi49 - 2012.03.29. 11:03

  Érdekes, nekem csak most jött át Norbert a Te hozzászólásod, nagyon köszönöm! Most tényleg erősen gondolkodom, hogy mégis ott kellene megvennem! Tavaly már nagyon nézegettem, de nem mertem megvenni, pedig láttam, hogy benne van a magyar nyelv… :) A GPS az csak fizetősen működik? Azt hittem, csak letöltök valami programot és nem kell hozzá internet…, mint egy GPS is, amit csak meg kell venni és megy évekig frissítés nélkül is… Ha pedig mégis meg kell venni a működéséhez azt az 50 dolláros kártyát, azt meddig lehet használni? Nem dolgozni megyek, de még nem tudom, van-e ott olyan előfizetés, ami csak pár hónapra szól és nem kell semmilyen lekötöttséget vállalni.., esetleg fél év, 9 hónap, még nem tudom, családomhoz megyek.

 14. Bátor - 2012.03.29. 18:50

  Lenne egy kérdésem: pl: ha fotózok vagy videózok és azokat lementem a gépre és az iphone 4s-ről letörlöm akkor ugyan annyi lesz a tárhelyem? pl most 12 Gb van és ha fotok lesz belöle 10 akkor azt lemetnem gépre és a telról letrölöm ugyan úgy 12 gigám lesz? a másik a szotverfirisités ha pl :frissitek akkor az helyet foglal vagy letörli a régi szotvert és felrakja a az ujat ?

 15. Nándi - 2012.04.03. 18:36

  Nekem négy hónapja van meg az iPhone 4 S em és egyszerűen imádom minden úgy tökéletes ahogy van… Nekem egy samsung omniam volt hat ez is egy trabant BMW váltás. Akinek nincs még iPhone-ja az mindenképp vegyen mert elfog ájulni tőle…

 16. expa - 2012.06.06. 12:44

  Csak 1 év garancia! Ebből is látszik milyen vacak minőség. Más mobil gyártók kettő év garit adnak! Volt iphone-m de 4x romlott el 5 hónapon belül és az antennája is vacak. Vettem Samu-t, az azóta sem romlott el! Soha többet apple…

 17. Krisztocska - 2013.02.28. 07:56

  Nekem egy éve van i4 32g, amit szeretek, az eddigi legtökéletesebb telefonom. Az i4S sosem hozott lázba, nagyon vártam az i5-öst, de nekem személy szerint csalódás. Nem tetszik, hogy könnyebb, és a hátlap sem, hogy lecserélték fémre. Így bár nagyobb telefont szeretnék, ezt kihagyom. Kivárom a következő generációt, aztán ha az sem jön be, tovább állok…

 18. Ódor Martin Gábriel - 2013.03.17. 11:14

  nekem egy iPhone 5-ös készülékem van, még szeptemberben vásároltam
  ausztriában élek, szóval itt volt lehetőségem a vételre, aminek örülök, ugyanis az utóbbi 2-3 hónapban többször is írtak az ismerőseim otthonról, hogy nagyon gyorsan merül az ő iPhone 5-jük, hogy nem tudnak ezt-azt megcsinálni, átállítani rajta, pedig a szoftverük ugyan az
  és csupán az ország a különbség, ahol vásároltuk a telefont
  nekem soha nem volt semmilyen problémám, az enyém tökéletesen fut!
  volt korábban egy 3G S-em, a kettő közti különbség pedig szavakkal nehezen kifejezhető : D
  a lényeg, hogy az sem mindegy, hogy az ember mikor és hol adja a fejét vételre : )

 19. ferko - 2014.09.27. 08:13

  Steve Jobs jol kitalalta ezt a sznobok telefonjat, onmagaval kompatibilis, szep megjelenes szep ikonok es kesz a parasztvakitas. Darab muanyag meg egy belso hw ecske es kesz, nem bovitheto memoria amit egy androidnal memoria kartya 32 giga 15 eur pld szifonnal a 32 gigas valtozat + 150 eur rafizetes, ja csak androidnal ha veszek bele 32 es kartyat akkor meg ott a telo belso memoriaja ami cca 11 Giga ugyh van egy cca 40 gigas memoriam. rakotom a gepre kepeket lementem, zenet filmet stb egyszeruen atjatszom. Z1 en nemvettem eszre h ossze esne a rendszer vagy hogy akadozna ez csak a szifonosok tevhite h android osszeesik meg instabil.
  Mi van ha nem kap frissitest? Bootloader nyitas es johetnek a fozott romok.
  Parszor lattam iphont mas kezeben egy dologban egyezet meg az osszes h pokhalosra volt torve a kijezojuk.

 20. Szil - 2014.11.19. 18:54

  Én iohone 4 et akarok venni de akk jobb lenne ha 4S-et venék??

  • Szil - 2014.11.19. 19:01

   Most akkor ojan nagy külömbség van köztük hogy inkáb a 4S-t??

Szólj hozzá Te is!