Apple SIM-es iPhone érkezik; öt különböző színben lesz elérhető az új iPhone X; kiszivárgott az A12-es chip teljesítménye – mi történt a héten?

HusztiD 2018.07.07. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 590

Kezdetét vette az idei év második fele, lassan pedig már a szeptemberi iPhone event is a nyakunkon van. Számos érdekes hírünk volt az elmúlt napok folyamán is, így szokás szerint összeszedtük a legjobbakat arra az esetre, ha valamiről lemaradtatok volna.

tvapp-800x469

Apple SIM-mel érkezhetnek az új iPhone modellek

Hamarosan okostelefonjainál is bemutathatja az Apple SIM-et kedvenc vállalatunk. Legalábbis ezt állítja a 21st Century Business Herald egyik legutóbbi beszámolójában. iPad tulajok számára ismerős lehet az Apple SIM, ugyanis a cellularos modellek 2014. óta ezen kártyával vannak szerelve. Lényege, hogy egy SIM kártya van a készülékben, s a felhasználó kiválaszthatja, hogy mikor és melyik szolgáltatóval kíván szerződést kötni – ergo nem kell cserélgetni a kártyát.

Apple-Sim_thumb800

Bővebben itt.

Geekbench által szivárgott ki a 2018-as iPhone modellek specifikációja?

A Geekbench-et talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen kategóriáján belül ez a legelterjedtebb benchmark applikáció. Lassan elmondhatjuk, hogy minden aktuális évi iPhone bemutató előtt az oldalon felbukkannak olyan állítólagos tesztek, melyek alapján kiszivárogtak a még be nem jelentett telefonok teljesítményei és egyben specifikációi.

idropnews_2018-iphonexplus_5

Bővebben itt.

Ezek voltak az App Store legnépszerűbb alkalmazásai 2010 és 2018 között

Rendhagyó beszámolóval állt elő az App Annie csapata, kik ezúttal az App Store elmúlt nyolc évének alakulását vizsgálták. Az általuk közzétett statisztikákból olyan érdekes dolgok derültek ki, hogy mely alkalmazások és játékok voltak a legnépszerűbbek, illetve melyekre költöttek leginkább a felhasználók.

ios-11-app-store

Bővebben itt.

Igazi színkavalkádban érkezhetnek a 2018-as iPhone modellek

Egyre jobban közelítünk a szeptemberi iPhone eventhez, s úgy derül ki egyre több információ a telefonról. Ezúttal az egyik jól ismert elemző, Ming-Chi Kuo osztotta meg gondolatait arról, hogy igazi színkavalkádban érkezhetnek az idei év folyamán megjelenő okostelefonok.

1iphones

Bővebben itt.

Apple minőségű tokok, multifunkciós vezeték nélküli powerbank és mindent egyben kiegészítő – avagy ennél hasznosabb kiegészítőkre nem lesz szükséged

Az iDoki jóvoltából lehetőségünk volt pár remek terméket letesztelni, melyekről úgy gondoltam, hogy hasznotokra lesz a mindennapjaitok során. Kedves partnerünk ezúttal különféle érdekes kiegészítőkkel árasztott el, melyek között tokokat, egy hiper-szuper powerbank-ot és egy mindent az egyben átalakítót is találhatunk.

Baseus-LCD-8000mAh-QI-Wireless-Charger-2A-Dual-USB-Power-Bank-For-iPhone-X-8-Samsung.jpg_640x640

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején megtudhattuk, hogy az olcsóbb iPhone modellteke szeretik az Androidról váltó felhasználók, illetve a Microsoft fejlesztés alatt álló okostelefonjáról is volt pár új infónk. Lassan nyakunkon a szeptemberi iPhone bemutató, így új, úgynevezett dummy iPhone modelleket is láthattunk, majd nem sokkal az Apple kiadta a harmadik bétáit legújabb rendszereiből a fejlesztők számára. Nem utolsó sorban azt is megtudtuk, hogy hó végén lesz az Apple következő pénzügyi konferenciája.

ipad-pro-concept-pabesio-3

A hét második felében beszámoltunk, hogy az iOS 12 bétája árulta el az ősszel érkező iPad Pro modellek újdonságát, majd jött a hír, hogy okosruhán dolgozik az Apple. Ha minden jól megy, akkor hamarosan jelentős fejlődés vár az Apple Maps-re, illetve egy biztonsági szakértő szerint nem árt vigyázni az iOS 12 egyik újdonságával. Végül pedig megtudhattuk, hogy még várnunk kell, mire elterjed az 5G technológia az iPhone-ok esetében.

Ezek voltak a 2018-as év huszonhetedik hetének legérdekesebb hírei. Mivel ezen a héten kaptuk meg a harmadik bétákat, így jövő hétre nem feltétlenül várhatunk újabbakat. Ellenben esélyes lehet, hogy az Apple kiadja az iOS 11.4.1-es frissítést, így arra érdemes lesz figyelni. Jó pihenést mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!