Október 30-án érkeznek az új Mac és iPad Pro modellek; jól tartja magát az iOS 12 – mi történt a héten?

HusztiD 2018.10.20. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 248

sz

Screen-Shot-2018-10-12-at-12.10.29-PM

Október 30-án tartja meg az iPad Pro/Mac médiaeseményét az Apple

Az Apple szeptember elején tartotta meg legutóbbi médiaeseményét, azonban titkon tudtuk, hogy nem ez lesz az idei utolsó, hiszen korábban számos pletyka volt még arról, hogy még október folyamán megrendeznek egy újabbat. A pletykák igazak voltak, s az Apple kiküldte meghívóit az eseményre.

apple-october-event

Bővebben itt.

Egészen jól terjed az iOS 12 a régebbi készülékeken is

Az Apple egy hónappal ezelőtt tette elérhetővé az iOS 12 végfelhasználói változatát. Az első két hét statisztikája alapján nem igazán mondhattuk el, hogy rekordot döntött volna a rendszer, de most, egy hónapos távlatból vizsgálva, egyre nagyobb népszerűségnek örvend a szoftver.

2018-08-26-23-21-48

Bővebben itt.

Ilyen nagy szakadék még sosem mutatkozott az App Store és a Google Play között

Nem titok, ha azt mondjuk, hogy a kevesebb alkalmazás ellenére nagyobb bevételt generál az App Store, mint a Google Play. Legalábbis ezen adatokat támasztották alá az eddigi felmérések, s most a Sensor Tower által készített harmadik negyedéves statisztika szintén erre enged következtetni.

ios-11-app-store

Bővebben itt.

Kevésbé fárasztja a szemet az iPhone Xs modellek új kijelzője

Az Apple csúcsmodelljei immáron bő két hete, hogy piacon vannak, így ennek köszönhetően egyre több tesztnek vetik alá a kaliforniaiak csúcsmodelljét. Ezúttal a tajvani Tsing-Hua Egyetem vetette alaposan szemügyre az iPhone Xs telefonokban lévő új OLED kijelzőt.

maxresdefault

Bővebben itt.

A TSMC marad az A13-as chipek exkluzív gyártója

Aki kicsit is jártas az Apple világában, az tudja jól, hogy régebben a kaliforniaiak több partnerükkel gyártatták le az A szériás chipeket. A TSMC mindig is nagy szerepet kapott, ugyanis ők voltak az egyetlen olyan gyártók, kik képesek voltak nagy mennyiségben és megfelelő minőségben leszállítani a komponenseket.

apple-a12-bionic-header-wccftech.com_-2060x1163

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején jött a rossz hír, hogy illetéktelen hackerek 29 millió Facebook felhasználó adatihoz fértek hozzá, majd kedvenc elemzőnk, Ming-Chi Kuo elmondta, hogy Kínában bizony az iPhone Xr lesz a nyerő. Az FBI ezentúl egy pillantást sem vethet az iPhone X és Xs modellekre, illetve láthattunk egy bődületes LEGO-s Apple Park makettet. Végül megpillanthattuk a legújabb koncepcióképeket, hogy milyen lehet az öt kamerával szerelt iPhone.

apple-park-lego-1

A hét második felében felmerült, hogy következő héten érkezik az iOS 12.1 végfelhasználói változata, majd megtudtuk, hogy a droidos felhasználók ismételten lojálisabbak voltak. Új szabadalom bukkant fel a kétszeresen hajlítható iPhone-ról, ami után beszámoltunk, hogy érkezőben lehetnek a második generációs AirPods fülesek. Hét vége előtt pedig megtudtuk, hogy jövőre érkezik egy teljes értékű Photoshop alkalmazás iOS-re.

Ezek jutottak a negyvenkettedik hétre. Ne feledjük, jövő héten már közelebb leszünk az október végi médiaeseményhez, így feltehetően több pletykáról is olvashatunk majd, hogy pontosan milyen újdonságokra várhatunk. Addig is kellemes pihenést mindenkinek a hosszú hétvégére!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!