Kevésbé fárasztja a szemet az iPhone Xs modellek új kijelzője

HusztiD 2018.10.18. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 180

maxresdefault

Az Apple csúcsmodelljei immáron bő két hete, hogy piacon vannak, így ennek köszönhetően egyre több tesztnek vetik alá a kaliforniaiak csúcsmodelljét. Ezúttal a tajvani Tsing-Hua Egyetem vetette alaposan szemügyre az iPhone Xs telefonokban lévő új OLED kijelzőt.

Az egyetem kutatói először megvizsgálták, hogy az új telefonok 20 százalékkal jobb MPE-vel (Maximum Permissible Exposure, avagy magyarosabban maximálisan megengedett expozícióval) rendelkeznek. Ez röviden tesz, hogy milyen mértékben alkalmazkodik a retinánk a kijelzőhöz. Ebben a tesztben az iPhone 7 288, míg az új csúcsmodellek 346 másodperccel zártak. Eredményképp pedig kevésbé zavarja az emberi szemet az, ha hosszabb időn át bámuljuk a kijelzőt.

Másik fontos dolog, hogy az új iPhone Xs modellek kevésbé zavaróak az éjszaka folyamán. Mint tudjuk, az Apple korábban vezette be a TrueTone funkciót, amivel pont ezt kívánják elkerülni, hiszen sötétebb körülmények között a telefon nem a hideg, hanem a melegebb színeket részesíti előnyben, mely sokkal természetesebb és egyben kevésbé zavaróbb az emberi szem számára.

Mint tudjuk, az Apple elsőnek az iPhone X-ben mutatta be az OLED kijelzőt, míg az összes többi modellben LCD-t használt. Mi több, a hamarosan megjelenő iPhone Xr szintén LCD-t kap. Hogy az miképp szuperál a többiekhez képest, az csak a jövő titka. Ha az elmúlt évekre alapozunk, akkor az almások mindig csiszoltak az adott technológián, így feltehetően az Xr-ben is egy sokkal jobb kijelző kap helyet, mint a tavalyi nyolcas modellekben.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!