Face ID miatt az FBI sem vethet pillantást a gyanúsítottak telefonjára

HusztiD 2018.10.15. 15:55 Egyéb, iPhone 0 db 409

face-id

Folyton visszatérő téma az adatbiztonság, hiszen mindig akad olyan eset, mikor a hatóságok szeretnék feloldani egy-egy gyanúsított telefonját. Korábban emiatt több balhé is volt, hiszen az FBI sorra kérelmezte az Apple-t, hogy csináljanak egy hátsó ajtót részükre, de mint tudjuk, mindezt megtagadták.

Az Elcomsoft CEO-ja, Vladimir Katalov hívta fel az FBI figyelmét arra, hogy kellő óvatossággal bánjanak az Apple újabb csúcsmodelljeivel, melyekben immáron a Face ID teszi a dolgát. Egyszerűen javasolták nekik, hogy ne nézzenek a gyanúsítottak telefonjára, mivel ha az öt sikertelen azonosítást tapasztal, akkor egyből a jelkódot fogja kérni. A CEO felvetette, hogy ebben az esetben már nem lehet a Face ID-t igénybe venni, így vagy megadja a jelkódot az elkövető, vagy megpróbálják egyéb módszerrel feltörni.

Nagyon érdekes az alábbi téma, ha belegondolunk, ugyanis senki sem kötelező kiadni a saját jelkódját. No és mi van akkor, ha a hatóság arra kényszeríti az embereket, hogy nézzenek rá a telefonjaikra? Ebben az esetben ez lesz a helyes eljárás? Megannyi kérdés van még nyitva eme témában, de nyilván még idő kell, mire a hatóságok is kitalálnak egy olyan sajátos eljárást, amivel úgymond nem szegnek szabályokat.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!