A TSMC marad az A13-as chipek exkluzív gyártója

HusztiD 2018.10.17. 09:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 100

apple-a12-bionic-header-wccftech.com_-2060x1163

Aki kicsit is jártas az Apple világában, az tudja jól, hogy régebben a kaliforniaiak több partnerükkel gyártatták le az A szériás chipeket. A TSMC mindig is nagy szerepet kapott, ugyanis ők voltak az egyetlen olyan gyártók, kik képesek voltak nagy mennyiségben és megfelelő minőségben leszállítani a komponenseket.

Az A szériás chipeket illetően 2015-ben robbant ki egy kisebb balhé, mikor a piacra dobott iPhone 6s modellek a TSMC és a Samsung processzoraival voltak szerelve. Ekkor híresült el az úgynevezett ChipGate probléma, mely annyit jelentett, hogy a Samsung által gyártott A9-es processzorok sokkal rosszabbul teljesítettek, s jobban szívták az üzemidőt.

A Digitimes jelenlegi beszámolója szerint az Apple továbbra is elégedett a tajvani TSMC teljesítményével, így jövőre, az A13-as chipeket is ők fogják leszállítani. Jelenleg nincsenek arról információk, hogy esetlegesen más gyártó is beszállhat-e valamilyen arányban a gyártásba, vagy sem, de egyelőre nagyon a TSMC felé húz az almások szíve.

Az iPhone Xs és Xr modellekben bemutatkozott A12 Bionic chip az első olyan processzor az Apple készülékeiben, mely 7 nm-es gyártástechnológiával készült. Feltehetően a jövőre érkező A13 processzor is ezen gyártástechnológiával készül, de egyelőre bővebb specifikációkat nem tudni róla.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!