Olcsóbb termékkel támadhat az Appe; hamarosan kinyírják az iTunes egy fontos részét – mi történt a héten?

HusztiD 2018.03.10. 16:35 Apple, Kiemelt hírek 0 db 456

Ezen a héten sem unatkoztunk, hiszen többek között kiderült, hogy olcsóbb termékekkel támadhat az Apple, valamint érdekes koncepciókat is láthattunk.

trio-iphone-ipad-mac

Még idén érkezik az olcsóbb árszabású HomePod és MacBook Air

A legújabb hírek szerint némileg stratégiát vált az Apple, hiszen idén megpróbálnak sokkal kedvezőbb árú termékekkel előállni. Az Economic Daily beszámolója szerint ha minden jól megy, akkor az idei év második felében érkezik egy új MacBook Air és HomePod modell, melyeket a jelenleg piacon lévő testvéreiknél olcsóbban fognak kínálni.

homepod-concept-lead1

Bővebben itt.

Az Apple kinyírja az iTunes egy részét

Jó ideje tudjuk, hogy a különféle streamszolgáltatóknak köszönhetően jelentősen csappant az iTunes népszerűsége. Az utóbbi évek folyamán nem igazán remekelt az Apple egykor szebb napokat megélt iTunes Store, melyet anno Steve Jobs idejében, 2003-ban indítottak útjára, majd hamar a legnépszerűbb online zeneletöltő szolgáltatás lett.

itunes-lp

Bővebben itt.

Akár ennyire kiforrott is lehetne az iOS 12 (koncepcióképek)

Nem olyan régen még Martin Hajek készítette el a remek iPhone X Plus koncepcióképeket, azonban most az iOS News and More állt elő a legutolsó iOS 12 látványtervekkel. A csapat úgy gondolja, hogy az idei évi főrendszert illetően sokkal inkább a stabilitásra mennek rá az almások, mint az új funkciókra, de ettől függetlenül azokból is kapunk újdonságokat.

403f3661918841.5a9469d5d85d7

Bővebben itt.

Kiadta a 2018-as beszállítói programját az Apple

Mint minden évben, az Apple idén tizenkettedik alkalommal állt elő beszállítói programjával, melyből nem mást tudhattunk meg, minthogy hogyan teljesítettek kedvenc tech vállalatunk partnerei az elmúlt egy évben. Köztudott, hogy az Apple-nek több beszállítója van, kikkel szorosan együttműködnek, így folyamatosan ellenőrzik őket, hogy megfeleljenek a törvényi előírásoknak és szabályoknak.

apple_pegatron_workers_walking_03072018-2

Bővebben itt.

47 évre tiltott le egy kínai nőt az iPhone 5 készüléke

Bizonyára ismerős számotokra a szituáció, mikor többször helytelenül írjátok be az iOS készülékeitek jelkódját, majd az pár perc erejéig letilt benneteket. Nos, akkor még rosszabb a helyzet, ha egy kétéves gyerekre bízzátok a telefont, hiszen akkor percek helyett akár 47 év lehet a zárolás mértéke.

iPhone-China-locked-780x487

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején kiderült, hogy előrendelésben gyengén teljesített a Samsung új csúcskészüléke, a Galaxy S9, azonban arról szintén beszámoltunk, hogy a készülék kamerájára nem lehet panasz. Mint kiderült, hamar a HomePod lett az egyik legnépszerűbb okoshangszóró, így egy hangulatos kisfilmet is láthattunk róla. Nem utolsó sorban pedig megtudtuk, hogy miért állt sorba 11 ezer ember egy Apple viszonteladó boltja előtt.

00

A hét második felében videón láthattuk, hogy hogyan teljesít az új akkumulátorral szerelt iPhone 6s a régihez képest, valamint felmerült, hogy nyár folyamán mutatkozhat be a Face ID-val szerelt iPad Pro. Pletyka szinten szóba jött, hogy a jövőre érkező iPhone modellekben már nem lesz kamerasziget, viszont az LG-nek nagyon bejött az Apple előlapi kamerakivágása, így ők lesznek a következők, kik lemásolják a dizájnt.

Ezek voltak a 2018-as év tizedik hetének legérdekesebb hírei. Esélyes, hogy hamarosan újabb bétákat kapunk, de reméljük, hogy most már hamarosan megérkeznek az iOS 11.3, macOS 10.13.5, watchOS 4.3 és a tvOS 11.3 végleges kiadásai.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!