47 évre tiltott le egy kínai nőt az iPhone 5 készüléke

HusztiD 2018.03.07. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 2 284

iPhone-China-locked-780x487

Bizonyára ismerős számotokra a szituáció, mikor többször helytelenül írjátok be az iOS készülékeitek jelkódját, majd az pár perc erejéig letilt benneteket. Nos, akkor még rosszabb a helyzet, ha egy kétéves gyerekre bízzátok a telefont, hiszen akkor percek helyett akár 47 év lehet a zárolás mértéke.

A kínai médiát nem olyan régen egy érdekes hír járta körbe, mely szerint egy anyuka odaadta gyermeke számára az iPhone 5 készülékét, hogy oktatóvideókat nézzen online. Amikor visszakérte gyermekétől a telefonját, akkor egy nagyon érdekes kiírásra lett figyelme, mely szerint 25 millió percre, vagyis összesen 47 évre lett zárolva telefonja.

Miért történhetett mindez? A gyermek nyomogatta a telefont, így mikor lezárta, akkor jelkódot kért. A gyermek folyamatosan rossz kódokat írt be, így az lett a végeredmény, hogy anyukáját 47 évre zárolta a telefonjától. Egyébként az erősen kérdéses, hogy hogyan sikerült ennyi időre letiltani a telefont.

Tudni érdemes, hogy ha ötször helytelenül írjuk be a jelkódot, akkor még nem történik semmi. Hatodik próbálkozásnál a rendszer egy percre zárolja a telefont, majd újabb sikertelen jelkód esetén 5, majd 15 és 60 percre. Természetesen lehet menni egyre tovább, ha helytelenül írjuk be, de ameddig le nem telik a zár, addig nem fogunk tudni új jelkódot beírni, így többek között ezért is nagyon kérdéses, hogy hogyan sikerült 47 évre zárolnia a telefont.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Puhi - 2018.03.07. 22:40

    6476834 perc.
    Ezt írta ki az iPhone 2 G-m, mikor évek múltán kicseréltettem a rossz akksiját.
    Pedig előtte nem volt sikertelen kísérlet egyszer sem! Csak álltában, a fiókban pusztult el az akksi benne…

  2. Puhi - 2018.03.07. 22:43

    Sajnos fotót nem tudok feltölteni ide, pedig azóta is őrzöm a képet róla, annyira hihetetlen volt. :)

Szólj hozzá Te is!