Kiadta a 2018-as beszállítói programját az Apple

HusztiD 2018.03.08. 11:56 Apple, Kiemelt hírek 0 db 477

apple_pegatron_workers_walking_03072018-2

Mint minden évben, az Apple idén tizenkettedik alkalommal állt elő beszállítói programjával, melyből nem mást tudhattunk meg, minthogy hogyan teljesítettek kedvenc tech vállalatunk partnerei az elmúlt egy évben. Köztudott, hogy az Apple-nek több beszállítója van, kikkel szorosan együttműködnek, így folyamatosan ellenőrzik őket, hogy megfeleljenek a törvényi előírásoknak és szabályoknak.

A beszámoló szerint 2007. óta összesen 15 millió beszállítói munkavállaló lett kiképezve, míg az utóbbi egy évben 3 millió. Az Apple célja továbbra is az, hogy minél zöldebbek legyenek beszállítói, s az előző év folyamán ezt ismételten sikerült elérniük. Például az iPhone gyártása terén egyáltalán nem termeltek hulladékot. A legtöbb Apple terméket megújuló energiaforrások által állították elő, aminek köszönhetően csökkentették az energiafelhasználást és a széndioxid kibocsátást egyaránt. Ezen felül az almások több energia-hatékony eljárást vezettek be, melynek köszönhetően éves szinten 320 ezernél több tonnával csökkent az üveghatást okozó gázok kibocsátása.

Az előző év folyamán indított egy egészségügyi programot a nők számára a kaliforniai vállalat. Elsőnek Indiában és Kínában indultak el ezek a programok, ahol különféle szűrővizsgálatok által kimutathatóak a rák előjelei. Az Apple ezt a programját 2020-ra tovább kívánja terjeszteni, hogy legalább egymillió nő részt vehessen benne. Ha oktatásról van szó, akkor az utóbbi 10 évben az Apple partnereinél 2,5 millió ember volt, aki részt vett valamilyen oktatási programban, illetve 12 ezer embernek sikerült diplomát szereznie.

Végül az Apple 756 felülvizsgálatot tartott, mely 30 országra terjedt ki. Az almások célja, hogy emeljék a sztenderdeket, valamint hogy felhozzák a gyengébben teljesítő partnereiket egyaránt. Utóbbinál csupán egy százalékot sikerült javulniuk. Az ígéretek szerint tovább mennek, hogy megtalálják milyen hibák vannak, melyeket a jövőben javítaniuk kell, valamint hogy védjék azon embereket egyaránt, akik az Apple termékek gyártásában vesznek részt.

A teljes beszámolót az Apple oldalán találhatjátok meg. Ha minden évben követitek a beszállítói program aktuális eredményeit, akkor jól kivehető, hogy az almásoknak partnereinek minden évben sikerül egy-egy szinttel jobbá és egyben környezetbarátibbá válniuk. Reméljük, hogy ez a tendencia csak tovább javul az elkövetkezendő évek folyamán.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!