Csodálják az iPhone Xr kameráját; a kínaiak számos iPhone modellt tiltottak be – mi történt a héten?

HusztiD 2018.12.15. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 208

Lassan, de közeledünk az idei év végéhez, s mivel eltelt egy újabb hét, így ismételten összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit.

maxresdefault

DxOMark: jelenleg az iPhone Xr rendelkezik a legjobb, egy-szenzoros kamerával

Aki szeret fényképezni, az minden bizonnyal hallott a DxOMark csapatáról, hiszen ők azok, kik minden okostelefont és kamerát letesztelnek azt követően, ahogy megjelenik. Igazából elmondhatjuk, hogy állandóan új gazdát talál a toplistás helyezés, ugyanis mindig akad egy-egy új kihívó, kinek sikerül elhódítania a legjobb okostelefonban lévő kamera titulust.

af066f46-7ec6-484f-96c7-82a5676ad91b-800-1

Bővebben itt.

Okostelefon-kamera teszt 2018: felhasználók szerint elvéreznek az Apple okostelefonjai?

A jól ismert tech videós, Marques Brownlee elkészítette az idei év egyik legjobb videóját, melyben idézőjelesen vakon hasonlították egymáshoz az idei év folyamán megjelent top telefonokat. Akárcsak egy NHL rájátszásban, úgy itt is 16 résztvevő mérettetett össze egymással, azonban Brownlee ezúttal egy különös receptet alkalmazott: Instagram Storiesba és Twitterre rakott ki képeket, s a felhasználóknak el kellett dönteniük, hogy melyik a jobb az adott kettő közül.

maxresdefault

Bővebben itt.

Máris életet mentett az Apple Watch EKG funkciója

Csak úgy pörögnek a dolgok múlt hét csütörtök óta, ugyanis az Apple ekkor tette elérhetővé a watchOS 5.1.2-es verzióját, melyben debütált a jó ideje várt EKG app. Ezt követően sajnos az is kiderült, hogy valóban csak az amerikai felhasználók használhatják az alkalmazást, más országokban vásárolt készülékek nem lesznek rá alkalmasak.

ecg-apple-watch

Bővebben itt.

Így vágott vissza a Qualcomm számára az Apple, kik miatt tiltották az iPhone értékesítést Kínában

Az elmúlt napok folyamán jött a hír, hogy a Qualcomm hatására nagyon megbüntették Kínában az Apple-t, ugyanis az iPhone 6-tól kezdve a tavalyi csúcsmodellig és a nyolcas telefonokig minden készülék értékesítését és importját tiltották. Nem kellett sokat várni a folytatásra, ugyanis a Bloomberg szerint az almások egy eléggé kemény közleménnyel álltak elő.

qualcomm-iphone-7

Bővebben itt.

Letartóztatták a Huawei egyik fejesét, de hatalmas bajba kerülhet miatta az Apple

Meglepően érdekes dolgok történtek az elmúlt napok folyamán, melyek egészen keményen érinthetik a továbbiakban az Apple-t és a többi amerikai nagyvállalatot. December elsején, Kanadában letartóztatták Meng Wanzhou-t, a Huawei pénzügyi vezetőjét, aki nem mellesleg az alapítónak a lánya is egyben. Mindezt az Egyesült Államok utasítására tették.

Huawei-arrest

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején hangulatos történeteket ismerhettünk meg arról, hogy miképp mentett életeket az Apple Watch, majd láthattuk, hogy sebességteszt alapján miként nyomja le az iPhone Xs Max a Huawei Mate 20 Prót. Nagyon rossz hír, de az Epic Games bejelentette, hogy kaszálta az Infinity Blade sorozatot, majd jött a még rosszabb hír, hogy számos iPhone modellt tiltottak ki a kínai piacról.

infinity-blade-3-sale-01

A hét második felében megtudhattuk, hogy továbbra is az Apple az egyik legjobb munkahely a munkavállalók szerint, majd hiába csúfolta éveken át az almásokat a Samsung, végük öngólt lőttek saját maguknak. Végül, de nem utolsó sorban felmerült, hogy Kínából Vietnámba vihetik az iPhone gyártást, majd arról is  tanakodtunk, hogy csökkenteni kéne a jelenlegi iPhone árszabását az Apple-nek.

Ezek jutottak a 2018-as év ötvenedik hetére. Maradjatok velünk, ugyanis az elkövetkezendő napokban is újabb érdekességek várnak ránk, utána pedig máris kezdődnek a karácsonyi ünnepek, s jöhet a jól megérdemelt év végi pihenés.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!