Trumpnak köszönhetően Kínából Vietnámba vihetik az iPhone gyártás egy részét

HusztiD 2018.12.13. 13:55 Egyéb 0 db 71

foxconn1

November végén számoltunk be, hogy az amerikai elnöknek köszönhetően drágulhatnak az Apple termékei, azonban most ennek egy újabb következményéről kell hírt adnunk. A Reuters legújabb információi alapján az Apple fő beszállítója, a Foxconn új alternatívák után néz, mivel szeretne kimaradni az USA-Kína adózási konfliktusból.

Trump lépése valahol érthető, hiszen neki célja, hogy egy amerikai vállalat a szülőhazájában gyártsa le a termékeit, s szerelje össze azokat, hogy még jobban felpezsdítse a gazdaságot. A jelenlegi információk alapján a Foxconn egy új gyárat szeretne nyitni, s ezúttal nem Kínában, hanem egyenesen Vietnámban. A probléma ezzel csupán annyi, hogy itt szegényesebb az infrastruktúra, mint Kínában, hiszen nehezebb megfelelő munkaerőt találni, így igazán nagy kihívással találhatják szembe magukat.

A Reuters szerint a Foxconn szeretne kimaradni a Kínát érintő adózási csatából, hogy továbbra is maga mögött tudhassa az Apple-t, így ha sikerül, akkor Vietnámban nyithatják meg a következő gyárukat, bár ez egyelőre csak egy lehetőségként van latban náluk. Nyilván ez sem lehet végleges megoldás, ugyanis ha Trump nagyon bekeményít, akkor bizony az összes, Amerikán kívülről behozott termékre olyan adót tehet jóformán, amilyet csak szeretne.

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!