Okostelefon-kamera teszt 2018: felhasználók szerint elvéreznek az Apple okostelefonjai?

HusztiD 2018.12.10. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 542

maxresdefault

A jól ismert tech videós, Marques Brownlee elkészítette az idei év egyik legjobb videóját, melyben idézőjelesen vakon hasonlították egymáshoz az idei év folyamán megjelent top telefonokat. Akárcsak egy NHL rájátszásban, úgy itt is 16 résztvevő mérettetett össze egymással, azonban Brownlee ezúttal egy különös receptet alkalmazott: Instagram Storiesba és Twitterre rakott ki képeket, s a felhasználóknak el kellett dönteniük, hogy melyik a jobb az adott kettő közül.

A 2018-as nagy kameratesztben az alábbi okostelefonok mérkőztek meg egymással első körben:

  • Palm Phone vs Huawei Mate 20 Pro
  • Razer 2 vs OnePlus 6T
  • LG V40 vs Pixel 2
  • iPhone XS vs BlackBerry Key2
  • Pixel 3 vs Huawei P20 Pro
  • RED Hydrogen One vs Moto Z2
  • Samsung Galaxy Note 9 vs HTC U12+
  • iPhone X vs Huawei Pocophone F1

Ahogyan láthatjuk, az Apple részéről az idei és a tavalyi évi csúcsmodell is kenterbe szállt, azonban a rossz hír az, hogy már a legelső körben elvéreztek. Ahogyan Brownlee a videóban is elmondja, eléggé váratlan eredmények születtek. Fontos megjegyezni, hogy a közösségi oldalakra feltöltött képek nem az eredetiek, hiszen minden esetben csökkentett az Instagram vagy a Twitter a minőségen, így ez is szerepet játszott a végeredményben. Illetve ahogyan elhangzik, sokat jelentett az is, hogy melyik képnek milyenek voltak a színei és a szaturációi, hiszen a felhasználók általában a színesebb és a világosabb képeket preferálták.

Érdemes megnézni a teljes videót, hiszen abból láthatjuk, hogy milyen különbségek mutatkoztak az adott okostelefonok között, illetve Brownlee pár szóban beszél is róluk.

Nyilván jobb lett volna egy olyan teszt, ahol teljes felbontásban láthatták volna a felhasználók a képeket, de erre nem került sor. Talán úgy másabbak lettek volna a helyezések. Ti mit gondoltok a végeredményről?

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!