Így vágott vissza a Qualcomm számára az Apple, kik miatt tiltották az iPhone értékesítést Kínában

HusztiD 2018.12.14. 15:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 271

qualcomm-iphone-7

Az elmúlt napok folyamán jött a hír, hogy a Qualcomm hatására nagyon megbüntették Kínában az Apple-t, ugyanis az iPhone 6-tól kezdve a tavalyi csúcsmodellig és a nyolcas telefonokig minden készülék értékesítését és importját tiltották. Nem kellett sokat várni a folytatásra, ugyanis a Bloomberg szerint az almások egy eléggé kemény közleménnyel álltak elő.

Az Apple szerint az, hogy kitiltottak bizonyos iPhone modelljeiket a kínai piacról, eléggé keményen érinti őket, hiszen nem csak a vállalatot, de a kínai kormányra és a felhasználókra is negatívan hatással van az eset. Az Apple napi szinten súlyos dollár-millióktól esik el, míg megjegyezték, hogy Kínában 5 millió munkahelyet biztosítanak kezdve az ellátási lánc dolgozóitól a különféle szoftverfejlesztőkig.

A bannolás következtében a kínai kormány több százezernyi adótól eshet el, amelyek pont az iPhone eladásokból származhatnának. Viszonyításképp az Apple megjegyezte, hogy 2017 folyamán több, mint 50 millió okostelefont értékesítettek az ázsiai piacon. Végül azzal zárták a nyilatkozatukat, hogy nem csak az Apple az egyetlen vállalat, kinek ártanak a tiltással, hanem más vállalatoknak egyaránt, s melléjük vehetjük még a kormányt és a felhasználókat.

Hogy mi lesz minderre a kínai bíróság, illetve a Qualcomm válasza, az kérdéses. A Qualcomm továbbra is ki fog állni a tiltás mellett, de hogy eme közlemény hatására lesz-e valamilyen változás, az csak a közel-jövő titka. Feltehetően a következő napok folyamán ismételten hallat magáról a téma.

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!