DxOMark: jelenleg az iPhone Xr rendelkezik a legjobb, egy-szenzoros kamerával

HusztiD 2018.12.11. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 382

af066f46-7ec6-484f-96c7-82a5676ad91b-800-1

Aki szeret fényképezni, az minden bizonnyal hallott a DxOMark csapatáról, hiszen ők azok, kik minden okostelefont és kamerát letesztelnek azt követően, ahogy megjelenik. Igazából elmondhatjuk, hogy állandóan új gazdát talál a toplistás helyezés, ugyanis mindig akad egy-egy új kihívó, kinek sikerül elhódítania a legjobb okostelefonban lévő kamera titulust.

Talán senki sem számított rá, de a megjelenését követően szűk 2 hónappal az iPhone Xr vette át 101 ponttal az első helyet az olyan okostelefonok között, melyek mindösszesen egyetlen egy hátlapi szenzorral rendelkeznek. Ha minden okostelefont egy latba vetünk, melyeknél több lencsét találhatunk meg, akkor a Huawei Mate Pro 20 birtokolja az első helyet 109, melyet másodikon az iPhone Xs követ 105-tel, majd harmadikon a HTC U12+ 103 ponttal.

A szakemberek 103 pontot adtak az iPhone Xr fényképezési, s 96 pontot a telefon videózási funkcióira. Ami pozitívumként szerepel az iPhone Xr mellett, az a jó expozíció és HDR kezelés. A legtöbb fényviszonyban tökéletes képeket készít a telefon, hiszen megmaradnak a részletek, ezek mellett élénk színekről, gyors és pontos autófókuszról beszélhetünk.

Ami a negatív oldalt illeti, zoomoláskor sokat romlik a képek minősége, illetve gyengébb fényviszonyok között itt is fennáll az okostelefonok mifenéje, hogy zajos képeket készít. Ha portré képeket lövünk, akkor a szakik szerint az nem igazán realisztikus, hiába állítjuk a bokeh mértékét.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a DxOMark csapata még nem tesztelte le a Google Pixel 3-at, ami szintén egy hátlapi kamerával rendelkezik. Jelenleg ugyan az iPhone Xr tartja a csúcsot, de később, ahogyan sikerül a rivális készülékét is górcső alá venni, mindez megváltozhat. Mindenesetre ha az összesítést nézzük, akkor az iPhone Xr csupán 4 ponttal marad el az iPhone Xs-től, így aki csak a kamera miatt vásárolná a drágább készüléket, annak érdemes lesz elgondolkodnia, hogy megér-e plusz 100 ezret az a kevés különbség.

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!