Újabb súlyos hibát vétett az Apple; Jobs idejében minden másabb volt – mi történt a héten?

HusztiD 2018.01.13. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 567

Alig két hét telt el a 2018-as évből, azonban ez idő alatt számos hírünk volt, melyek közül összeszedtük a legjobbakat és legérdekesebbeket.

HomePod_Reveal_571x321.jpg.large_

Véletlenül súlyos hibát követett el az Apple, kis időre újra elérhetőek voltak a korábbi iOS kiadások

Nagyon érdekes és egyben szokatlan hibát vétett az Apple a minap folyamán. Tudjuk nagyon jól, hogy az almások egy-egy iOS kiadást csak bizonyos ideig írnak alá, mondhatjuk, hogy igencsak meg vannak számlálva a szoftverek napjai. Többek között ezzel motiválják a felhasználókat arra, hogy mindig a legújabb rendszerek egyike fusson az iOS készülékeiken, valamint ezáltal kapják meg a legfrissebb hibajavításokat egyaránt.

ipad-pro-iphone-x-iphone-8

Bővebben itt.

Tim vezetése alatt megduplázódott az Apple termékek szállítási határideje

A Wall Street Journal elemzői egy nagyon érdekes dologra jöttek rá: Tim Cook vezetése alatt megnövekedett a termékek szállítási határideje. Mióta Tim az Apple CEO-ja azóta összesen 70 terméket dobtak piacra (új termékek és frissítések egyaránt beleszámítanak). Ezek közül 5 olyan termék van, ami több, mint 3 hónapra jelent meg a bejelentéséhez képest, míg további 9, ami egy és három hónap között.

Apple Unveils Updated iPad

Bővebben itt.

Jelentős kihatással lesz az iPhone eladásokra az akkumulátor csereakció

Az elmúlt hetek folyamán nagy port kavart az Apple közleménye, mely szerint a gyengülő akkumulátorok miatt csökken a korábbi telefonok teljesítménye. A média egyből felkapta a vizet, azonban nem sokkal később egy hivatalos magyarázatot adtak ki a miértekről, valamint mindezen tényezők hatására töredékáron cserélik az akkumulátorokat.

iphone-7-colors--dyn--fullviewsize

Bővebben itt.

November folyamán az iPhone X és 8 modellek voltak a legnépszerűbbek

A Kantar jóvoltából készült egy új felmérés, melyben a tavaly novemberi állapotokat mérték fel több ország piacán. A címből már kiderült, hogy az Apple előző évben megjelent készülékei voltak a legkeresettebbek, de nem csak az amerikai felhasználóknál, hanem más piacokon is népszerű volt.

iphone-8-iphone-8-plus-iphone-x-image-001

Bővebben itt.

Január elsején újabb rekordot állított fel az App Store

Nem olyan régen jelentette be az Apple, hogy ismételten új rekordot állítottak fel a karácsonyi ünnepek alatt az App Store-ban. Egy közlemény berkein belül kiderült, hogy a felhasználók karácsony első napjától az év utolsó napjáig több, mint 890 millió dollárnak megfelelő pénzösszeget költöttek.

ios-11-app-store

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején jött a hír, hogy az Apple következő áldozata a Netflix lehet, hiszen elemzők 40 százalék esélyt adnak a felvásárlásra, valamint az iPhone SE 2-ről is olvashattunk, ami a tavalyi modellekhez hasonlóan üvegházlapos kialakítást kaphat. Hét elején felmerült, hogy távozik Jimmy Iovine, azonban ezt hamar megcáfolta, majd egy felmérésből kiderült, hogy 2018 az okoshangszórók éve lehet.

homepod_display_full.jpg.og_

A hét második felében jött az infó, mely alapján hamarosan az LG is beszáll az OLED gyártásba az idei évi iPhone modellek kapcsán, majd egy kínai gyártó is bemutatta az első komolyabb iPhone X klónt. Végezetül felmerült, hogy egy hónap múlva érkezhet a HomePod, majd megtudtuk, hogy az Androidos felhasználók körében elég népszerű az iPhone X.

Ezek voltak a 2018-as esztendő második hetének legérdekesebb hírei. Maradjatok velünk, hiszen hamarosan érkezhet az iOS 11.2.5 végleges kiadása, valamint napról napra közelebb kerülünk február elejéhez, amikor is az Apple bejelenti a 2018 Q1-es pénzügyi eredményeit.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!