Bocsánatot kért az Apple, töredékáron cserélik a korábbi iPhone-ok akkumulátorát

HusztiD 2017.12.29. 17:09 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 6 hozzászólás 3 289

iphone7battery

Az elmúlt napokban nagy port kavart az Apple bejelentése, mely szerint problémák vannak a régebbi iPhone modellekkel. Mint kiderült, ahogy csökken a lítium ion akkumulátorok kapacitása, az Apple eszközei azzal arányosan lassulnak, hiszen ha gyengébb kapacitást észlel a készülék, akkor azzal arányosan veszi vissza a processzor órajelét, hogy még több, vagy inkább idézőjelesen mondhatjuk, hogy stabilabb üzemidőt hozzon ki a készülékből. Ez egészen jól hangzana, hiszen ezzel védik úgymond ki a csökkenő üzemidőt, azonban emiatt eléggé belassulnak a telefonok, ami már kevésbé hangzik jól.

Nem olyan régen egy újabb hivatalos közleményt adott ki az Apple, melyben kifejezték, hogy nagyon sok visszajelzést kapnak vásárlóiktól a lassuló iPhone ügy miatt. Sokan úgy érzik, hogy az Apple cserbenhagyta őket, így bocsánatot kérnek, de jelezték, hogy több félreértés van az ügyben, így tisztázni szeretnék a dolgokat. Ők szándékosan sosem okoznának bármilyen kárt a termékeikben, mivel céljuk, hogy az emberek szeressék az eszközeiket és a lehető legtovább kitartsanak.

Az akkumulátorokról leírták, hogy sajnos az a baj velük, hogy az idő teltével ők is öregednek, így vesztenek a kapacitásukból. Sajnos itt nem csak a töltési ciklusok, de maga az öregedés is kihatással van az élettartamra. Például felhozták azt, ha egy meleg környezetben töltjük a telefonunkat, akkor amiatt gyorsabb lesz az öregedési folyamata.

iphone-6-battery-2

Egy elöregedett akkumulátor kevesebb mennyiségű energiával tölthető fel, ezeknél pedig több esetben előfordul, hogy bizonyos helyzetekben váratlanul kikapcsol a készülék. Az Apple-nél úgy gondolják, hogy ezek a hirtelen és váratlan kikapcsolások nem elfogadhatóak. Nem szeretnék, ha emiatt egy felhasználójuk hívása megszakadna, vagy éppen nem tudnának képet csinálni. Úgymond ez megzavarja az iPhone felhasználói élményt, amit ők nem szeretnének.

Egy évvel ezelőtt, az iOS 10.2.1-es frissítésben olyan szoftveres újdonságot vezettek be, amely javít a készülék energiafelhasználásán pont azért, hogy ezzel megelőzzék a váratlan kikapcsolódásokat az iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus és SE készülékeknél. A frissítésnek köszönhetően az iOS dinamikusan kezeli a teljesítményt azért, hogy ezzel megelőzzék a váratlan kikapcsolásokat. Ezek a változások észrevehetetlenek, azonban vannak esetek, ahol a felhasználók azt érezhetik, hogy egy alkalmazás indítása több időt vesz igénybe.

A felhasználói visszajelzések alapján az iOS 10.2.1 pozitív fogadtatást kapott, hiszen általa csökkent a váratlan kikapcsolódások száma. Az iOS 11.2-es rendszerben pedig ugyanezen funkciót elérhetővé tették az iPhone 7 és 7 Plus modellekhez.

Ahogyan cserélve van a használt akkumulátor egy újra, azzal arányosan ugrik meg a teljesítménye az iPhone-oknak. Magyarán mondva ezzel áll vissza az eredeti állapotára a telefon, így újra képes arra a teljesítményre, mint amikor kicsomagoltuk.

iphone-6s

Ahogyan korábban kifejtették az almások, szeretnék ha a felhasználóik elégedettek lennének, s minél tovább használnák a telefonjukat. Ugyanakkor büszkék arra, hogy egy iPhone sokkal időtállóbb, mint a rivális gyártók telefonjai, ezáltal pedig még az értékét is jobban tartja.

Természetesen az Apple köszöni a felhasználóknak a hűségét, ugyanakkor hogy mindenki hitét visszanyerjék, akik csalódottnak érzik magukat, az alábbi módon segítenek:

  • Az Apple 79 dollárról 29-re csökkenti a garancián túli iPhone 6-tól az akkumulátorának a cseréjét világszerte jövő év decemberéig. Sajnos a pontos magyar árakról egyelőre nincs hír, de jelezték, hogy érdemes lesz az apple.com oldalt figyelni az aktuális információkért.
  • 2018 elején egy új iOS frissítést adnak ki, ami által a felhasználók könnyedén megnézhetik az akkumulátor állapotát, így mindenki maga fogja látni, hogy kihatással van-e a teljesítményre az aksi.
  • Végül mint mindig, az Apple csapata továbbra is azon dolgozik, hogy minél inkább emelje a felhasználói élményt, így a jövőben is igyekeznek minél jobb energiafelhasználást eszközöli, hogy továbbra se legyenek váratlan leállások.

Végül megosztották, hogy az Apple számára a felhasználók bizalma jelet mindent. Sosem fognak leállni, így továbbra is szeretnék elnyerni és egyben megőrizni a bizalmat. Az Apple képes azt csinálni, amit szeretne, ez pedig a felhasználók bizalma és támogatása miatt lehetséges, s ezt sosem fogják elfelejteni.

Az Apple teljes közleményét itt olvashatjátok el.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

6 hozzászólás

  1. Pool - 2017.12.30. 00:02

    Ez borzalmasan szánalmas. Szégyenletes kezd lenni az apple. Ahogy romlik a minőség úgy jön a magyarázkodás és a sajnálkozás. Ebből pár év mulva nokia szindróma lehet ha így haladunk. Vagy B verzió. Jo motiváció h miért vegyen pár milio felhasználó akkumlátort.

  2. Atti - 2017.12.30. 15:03

    Pool nem is èrtelek… ők tehetnek arròl, hogy elöregszik az aksi???? Cserèld kètèvente a telòt, vagy vegyèl ùj aksit bele. A kocsidnàl is reklamàlsz, ha hat èv utàn tönkremegy? Vagy vegyèl androidot, az màr fèl èv utàn összeomik…

  3. iRon242 - 2017.12.30. 20:38

    Inkább az lenne a szégyenletes, ha más gyártók nem követnék az Apple-t a közeljövőben – ebben is (bár azok magasról tesznek a felhasználói élményre, így nyilván magára a felhasználóra is).

  4. Bigyo - 2017.12.31. 11:19

    Én örülök neki hogy ki lehet cserélni az akkut. A fiamnál landolt a korábbi 6s+ aminél észre vettem hogy gyorsabban merül így valószínűleg a kapacitása is csökkent. ha egy 10-ből meg van a gyári akku csere gyári szervizbe az tök jó lenne.

  5. Pool - 2018.01.03. 23:40

    Atti! Nemhiszem h túlsokat értessz a telefonokhoz. Arra utaltam h az akku csere kamu. Szoftveresen lassítják a telefonokat szándékosan. A magadfajta okosok pedig megveszik az akut h majd jobb lessz tőle. Az ha elromlik értelemszerüen csere mert ha használom értelemszerüen cserélem is ha rossz. Köszi a támadó és széleslátókörü hozzászólást.

  6. Csilla - 2018.03.19. 20:27

    Hol lehet Magyarországon kicseréltetni kedvezményesen az Apple 5S akkut? Mennyibe kerül így?

Szólj hozzá Te is!