Véletlenül súlyos hibát követett el az Apple, kis időre újra elérhetőek voltak a korábbi iOS kiadások

HusztiD 2018.01.12. 12:55 Apple, iOS, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 1 122

ipad-pro-iphone-x-iphone-8

Nagyon érdekes és egyben szokatlan hibát vétett az Apple a minap folyamán. Tudjuk nagyon jól, hogy az almások egy-egy iOS kiadást csak bizonyos ideig írnak alá, mondhatjuk, hogy igencsak meg vannak számlálva a szoftverek napjai. Többek között ezzel motiválják a felhasználókat arra, hogy mindig a legújabb rendszerek egyike fusson az iOS készülékeiken, valamint ezáltal kapják meg a legfrissebb hibajavításokat egyaránt.

Amikor megérkezik egy főbb verzió, mint tavaly ősszel az iOS 11, úgy volt az iOS 10 napja is megszámolva. Ilyenkor általában pár hétig írják alá a rendszereket. Ez azt jelenti, hogy aki még szeretné, az visszateheti egy downgrade által azt az iOS rendszert, melyet még hitelesít az Apple. Nos, a tegnapi nap folyamán nagyon érdekes dolog történt, ugyanis az vállalat szerverein elérhetőek voltak az Apple által aláírt korábbi rendszerek.

Mondani sem kell, hogy a fejlesztők és a szemfülesek körében hatalmasat robbant a hír, hiszen van, akinek még egy iOS 6.1.3-at is sikerült visszavarázsolnia készülékére. Egyelőre nem tudni, hogy mi állhatott az incidens mögött, de pár óra elteltével az almások véget vetettek a bulinak, így mostantól ismételten csak az iOS 11.2, 11.2.1 és a 11.2.2 rendszereket írják alá. Feltehetően apró homokszem került az almások gépezetébe.

ipsw-downgrade-iphone-6

Érdekes egyébként, hogy javarészt az iOS 10, valamint a korábbi iOS 6 és 7 verziók voltak elérhetőek bizonyos iPhone modellekre, melyek még támogatták az évekkel ezelőtti szoftvereket. Akit mindemellett érdekel, hogy mely operációs rendszerek rakhatóak fel aktuálisan az iOS készülékeire, annak érdemes az IPSW.me oldalra ellátogatni, ugyanis itt mindig naprakészen jelennek meg az aktuális operációs rendszerek.

Ilyenkor persze jöhet a kérdés, hogy az Apple miért nem hagyja jóvá a korábbi rendszereket, ugyanis többen vagyunk, akik egy régebbi, ám stabilabb iOS verzióval is felérnének. Főleg akkor, ha a mostani iOS 11-et nézzük, ugyanis mióta megjelent, azóta panaszkodunk mi felhasználók különféle problémákra.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Áron - 2018.01.12. 13:13

    Üdv! Nekem egy Ipad 2-t (GSM) sikerült visszarakni 6.1.3-ra. Ebben a pillatban az Ipsw.me szerint még mindig vissza lehet rakni.

  2. damak - 2018.01.13. 20:34

    Ez gyakrabban is elöfordulhatna a jövöben.

  3. satti77 - 2018.01.14. 20:54

    Köszi nagyon a cikket! Én ma így feltettem a már “halálra ítélt” 4S-emre a 6.1.3-at, így újra van egy profi kis – tartalék – telóm:-) Amúgy igen már zárult a kör de 4S-re ez még valamiért ott van.

Szólj hozzá Te is!