November folyamán az iPhone X és 8 modellek voltak a legnépszerűbbek

HusztiD 2018.01.11. 12:40 iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 315

iphone-8-iphone-8-plus-iphone-x-image-001

A Kantar jóvoltából készült egy új felmérés, melyben a tavaly novemberi állapotokat mérték fel több ország piacán. A címből már kiderült, hogy az Apple előző évben megjelent készülékei voltak a legkeresettebbek, de nem csak az amerikai felhasználóknál, hanem más piacokon is népszerű volt.

Az elemzők szerint az iPhone X magas ára ellenére volt a legkeresettebb telefon november folyamán. Ha a rivális, Samsung Galaxy S8-hoz hasonlítunk, akkor annak népszerűsége csak a hatodik helyik volt elegendő az Egyesült Államokban. Egyébként nem csak Amerika szerte, de Kínában, Japánban és az Egyesült Királyságban is kimagaslóan teljesített az Apple új csúcsmodellje a felmérések szerint.

Kínában 6 százalékos piaci megoszlást ért el az iPhone X. Az új telefon vásárlók leginkább korábbi iPhone tulajok voltak, de szép számmal akadnak olyanok, akik egy Huawei, Xiaomi vagy Samsung készülékről váltottak. Sajnos pontos számokat nem osztottak meg az elemzők, hogy milyen arányban lehetett a váltók száma.

iphonexcameradesign

Természetesen az Egyesült Királyságban sem okozott gondot az első hely befogása az Apple számára, ugyanis itt 14,4 százalékos megoszláson állt november folyamán az iPhone X. Ha még Ennél is tovább megyünk, akkor elmondhatjuk, hogy Japánban volt a legnépszerűbb a telefon. A szigetországban összesen 18,2 százalékos megoszlást tudhatott magának a csúcsmodell, amit az iPhone 8 további 17,2 százalékkal tudhatott magának.

Úgy tűnik, hogy keresettek voltak az Apple új készülékei. Pontos eladási számokat még sajnos nem tudunk, de február elején lesz esedékes a 2018 Q1-es pénzügyi konferencia, így mi nagyon kíváncsian várjuk, hogy milyen eredményeket jelentenek be a kaliforniaiak.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Krisztián - 2018.01.11. 16:30

    Hogy lehet az S8-cal összehasonlítani az eladásokat, mikor az hónapokkal előbb startolt?? Mekkora meglepetés, hogy a X, a megjelenésének hónapjában lenyomta. Ennyi ésszel lehetne a leendő S9-et, a X-zel összehasonlítani.

  2. Zarándi Dorottya - 2018.01.19. 23:54

    Köszönöm ha én nyerek

Szólj hozzá Te is!