Jelentős kihatással lesz az iPhone eladásokra az akkumulátor csereakció

HusztiD 2018.01.09. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 510

iphone-7-colors--dyn--fullviewsize

Az elmúlt hetek folyamán nagy port kavart az Apple közleménye, mely szerint a gyengülő akkumulátorok miatt csökken a korábbi telefonok teljesítménye. A média egyből felkapta a vizet, azonban nem sokkal később egy hivatalos magyarázatot adtak ki a miértekről, valamint mindezen tényezők hatására töredékáron cserélik az akkumulátorokat.

A Barclays elemzőcsapata szerint az Apple akkumulátor cseréje nagyon nagy kihatással lesz az idei éves iPhone eladásokra. A szakértők szerint azzal, hogy az Apple 50 dollárral olcsóbban cseréli az aksikat ahhoz vezet számításaik szerint, hogy legalább 16 millió telefonnal kevesebbet passzolnak el az idei év folyamán. Mi több, számításaik alapján az elkövetkezendő időszakban emiatt megnövekedett keresletre számíthatnak a kaliforniaiak, hiszen nagyjából 54 millió felhasználó él a csereakcióval.

Természetesen pontosan megmondani csak az év végén lehet, hogy mennyire volt nagy kihatással az alábbi probléma az Apple eladásaira. Nyilván több olyan felhasználó lesz, aki inkább cserélni fogja az akkumulátort, minthogy új telefont vásároljon, hiszen ezáltal visszanyeri a telefonja egykori teljesítményét, sokaknak pedig ez is bőven elég lesz arra, hogy ne cseréljenek.

Korábbi iPhone tulajok, ti hogy gondoljátok? Most, hogy már köztudottak ezen dolgok, ti mit fogtok csinálni? Inkább aksit cseréltek és kihúzzátok még X hónapig/évig, minthogy újabb telefont vásároljatok?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. Fet24 - 2018.01.09. 22:04

  Én eddig is minden évben megvettem az újat, ahogy most is az X-et, úgyhogy engem nem érint.

 2. András - 2018.01.10. 11:28

  Én meg veszek egy Samsungot közel fele annyiét mint az X.

 3. Fap Fap Fap - 2018.01.11. 21:51

  En kicsereltetem az akksim az X-ben. Olyankor mi van.

 4. Joci - 2018.01.13. 13:54

  Én akksit cseréltetek aprópénzért és még nyúzom 2évig a 6-osomat. Semmi olyan új funkció nincs az újabb telókba ami megérne nekem 200+ ezer ft,-ot

Szólj hozzá Te is!