Jön a Facebook Messenger asszisztens

Sloan 2015.08.27. 13:22 Apple, Egyéb 0 db 1 194

A Facebook tegnap megerősítette a korábbi pletykákat: legújabb fejlesztésük a “Moneypenny” névre keresztelt Messenger alapú virtuális asszisztens. 

facebook-m-header

A szoftver “M” néven debütált tegnap, és egyelőre csak korlátozott kiadásban lesz elérhető az USA-ban. Az asszisztens azonban nem csupán egy számítógép, mely megpróbálja elemezni és értelmezni a kérdéseket, parancsokat – a rendszer másik oldalán emberek ülnek, akik segíthetnek a válaszadásban, ha a gép nem birkózna meg a feladattal. A felhasználók ugyanúgy beszélhetnek M-el, mint bárki mással Messenger-en, azt azonban nem fogják tudni, hogy kérdésükre a gép, vagy egy ember válaszolt – ez felvet némi aggodalmat az adatvédelemmel kapcsolatban.

Utóbbi témakört azért nem hanyagolta el teljesen a Facebook: arra például ügyeltek a fejlesztéskor, hogy M ne férhessen hozzá egyéb Facebook tevékenységünkhöz, így kizárólag a tőlünk kapott információval dolgozik majd. A párbeszédek során elhangzottakra azonban emlékezni fog, így nem kell többször megválaszolnunk ugyanazt a kérdést.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!