Szétszedték az új iPad Air 2-t is

HusztiD 2014.10.24. 11:07 Apple, iPad 0 db 828

ipad-air-2-teardown

 

Nagyon új tűnik, hogy ez a hét csak az Apple újdonságairól szól: elsőnek kiderült, hogy mennyire szupergyors az új iPad Air 2, utána pedig olvashattunk pozitív véleményeket is róla, majd tegnap láthattunk egy unboxing videót. A múlthéten az 5K-s iMac-et szedte szét az iFixit csapata, majd az új Mac Mini-t, most pedig az új Air 2 került a nagyító alá.

Mint az hamar kiderült, az Apple az iPad Air 2 esetében sem használt csavarokat, hanem a tavaly óta bevált ragasztást választották. Ez egyrészt jó is meg rossz is. Jó azért lehet, mert valamivel esztétikusabban fest a tablet összképe, ugyanakkor rossz, hiszen megnehezíti a készülék szerelését. Ez igaz az akkumulátornál is, hiszen azt is ragasztották. Itt érdemes megjegyezni, hogy az Air 2-ben egy 7340 mAh-es akksi kapott helyet, amely 15%-kal kisebb a tavalyihoz képest – ennek ellenére az Apple szerint az új tablet is képes a 10 órás használatra.

Ha pedig valami elromlana benne, akkor szinte mindent cserélni kellene. Mivel laminált a kijelző, ha az betörik, akkor valószínűleg kárt tesz a panelben is ami által magas lesz a javítás költsége. Ha például a Lightning csatlakozó romlana el, akkor annak is drága lenne a cserélése, ugyanis az egész alaplapot ki kellene dobni a kukába és újat kellene szerezni helyette. Az említett gondok miatt az iFixit szakemberei csupán 2 pontot adtak az iPad Air 2 szerelhetőségére, amely egyáltalán nem nevezhető barátinak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!