Nem hivatalos kijelzőcsere során meghalhat az iPhone 13 Face ID-ja

HusztiD 2021.11.09. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 284

Immáron több hete, hogy az Apple kiadta az iPhone 13 szériát, s most kezdenek előjönni bizonyos dolgok az új telefonokkal kapcsolatosan. Az iFixit csapata korábban már szétkapta a készülékeket, s akkor meg is jegyezték gyorsan, hogy óvatosan kell bánni a kijelzőcserével.

Azóta a csapata több kijelzőcserét is végrehajtott, így megosztották az észrevételeiket. Mint tudjuk, eddig az iPhone készülékek szerelhetőbbek voltak, azonban az iPhone 13-nál nem igazán mondható el, hiszen sokkal macerásabb minden.

Az ugyebár tudott, ha nem hivatalos szervizben, nem eredeti kijelzőre cserélnek, akkor a Face ID azonnal meghal és működésképtelenné válik. A csavar ott jön a csapat szerint, hogy az iPhone 13 kijelzőcseréjéhez mikroszkópra, illetve mikroforrasztásra van szükség. Ergo sokkal nehezebb a komponenst cserélni, hiszen ha megsértenek valamit egy eredeti kijelző kapcsán egyaránt, a Face ID egyből működésképtelenné válik.

Magyarán mondva, nem hivatalos szervizben is lehet kijelzőt cserélni, de kizárólag eredeti komponensre, azonban nagyon oda kell figyelni az apró részletekre a csere során a szakembereknek, hiszen könnyen kinyírhatják vele a Face ID-t. Egyelőre az nem tudott, hogy később kiad-e valamilyen szoftverfrissítést ennek kapcsán az Apple, hogy enyhítenének-e a third party cserék kapcsán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!