Mac mini: jó és rossz hírek egyformán érkeztek

HusztiD 2014.10.22. 12:23 Apple, Mac 0 db 779

main

Valamivel kevesebb, mint egy hete kiderült, hogy az Apple frissíti a Mac mini vonalat is a Retinás iMac és az új iPad-ek mellett. Mint arról hamar beszámoltunk, nem feltétlen olyan jó ez a frissítés, ugyanis nem lehet bővíteni a készülék memóriáját, így aki egy idő múlva keveslené a RAM-okat, az nem tudja majd bővíteni.

Az iFixit és a MacminiVault csapata szétszedte az új gépet és újabb dolgokra derült fény. Kezdjük rögtön a rossz hírrel: nem lehet cserélni a memóriát, sem pedig a processzort, hiszen az alaplapra vannak forrasztva. Tehát ha valaki egy ilyen gép vásárlásán gondolkodik, az kénytelen lesz hosszabb időre tervezni, hiszen a 4 gigabájt RAM már nem biztos, hogy elég lesz pár év múlva. A jó hír viszont az, amit megállapított az iFixit csapata, hogy a háttértár könnyen cserélhető. Az 5400 fordulatos merevlemezt kicserélték a korábban már szétkapott Retinás iMac SSD-jére. A szemfüles szerelők felfedezték, hogy egy SSD számára is található egy üres foglalat a gép belsejében.

Az iFixit megjegyezte továbbá azt is, hogy ennél a gépnél láttak először TR6 Torx csavarokat, ezáltal kevésbé felhasználóbarát a gép otthoni szerelése. Ezek ellenére 10-ből összesen 6 pontot adtak a 2014-es Mac Mini-re.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!