Darabjaira szedte a 2022-es MacBook Air-t az iFixit csapata

HusztiD 2022.07.20. 09:55 Kiemelt hírek, Mac, Videók 0 db 276

Hivatalosan az az Apple még az előző hónapban mutatta be az új MacBook Air-t, így ennek megfelelően az iFixit csapata lecsapott a legújabb almás készülékekre, hogy szétszereljék, majd elmondják róla a véleményeiket. Mint tudhatjuk, az Apple nem sokat változtatott a formaterven.

Az Apple 2012 óta, vagyis az első Retinás MacBook Prók óta használ ragasztót az akkumulátoraik kapcsán. Emiatt az utóbbi időben macerásabb volt egy-egy csere, hiszen sokszor teljesen szét kellett kapni a laptopokat. Most kicsit másabb eljárást alkalmaznak, ami által egy kis úgynevezett húzófület kell kihúzni, hogy kiszedhessük az aksikat, így mostantól könnyebben lehet majd a komponenseket cserélni, nem kell teljesen szétkapni a gépet. Számos dolgon változtatott az Apple, s az akkumulátorokkal karöltve az új alaplapot is könnyebb cserélni, ha arról lenne szó.

No és hogyan vélekednek a szakemberek az új Air-ről? Nincs benne aktív szellőztető rendszer, így kérdéses, hogy mennyire melegszik túl. Azt az elmúlt hetek folyamán már megtudhattuk, hogy valamivel lassabb SSD kapott benne helyet, de a jó hír az, hogy a portok könnyebben cserélhetőek, mint eddig bármikor. Sajnos utólagosan itt sem lesz lehetőség bővíteni az alapmodellt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!