Napokon belül bemutatják az első CarPlay járműveket

HusztiD 2014.03.03. 15:21 Apple, Egyéb 1 db 439

Az Apple a tavaly nyáron megrendezett WWDC konferencián mutatta be magát az iOS 7-et, majd pár szó erejéig beszéltek az iOS in the Car funkcióról. Sokat ekkor nem tudtunk meg, hiszen nagy vonalakban beszélt a szolgáltatásról maga Eddy Cue, majd felsorolták, hogy milyen cégek is fogják ezt a funkciót támogatni.

A legújabb értesülések arról szólnak, hogy a hét folyamán több gyártó is bemutatja az iOS támogatottságú gépkocsiját. Egyelőre csak a Ferrari, Mercedes és Volvo ismerteti az új modelljei funkcióit, ám a későbbiekben nyilván a többi gyártó is prezentálja majd az új autóját. Mint tudjuk, az iOS in the Car csak az iOS 7.1-ben lesz elérhető, de ez elvileg nem jelenti feltétlen azt, hogy a hét folyamán megkapnánk az új rendszert. De ha hihetünk a pletykáknak, akkor már márciusban végre megkapja a GM minősítést a 7.1, így heteken vagy napokon belül telepíthetjük az eszközeinkre.

Az iOS in the Car névtől pedig úgy néz ki, hogy végleg búcsút inthetünk, hiszen pár órával ezelőtt az Apple hivatalosan is kiadott egy rövid ismertetőt a szolgáltatásról, melyet immáron CarPlay néven folytat tovább.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. bobike2002 - 2014.03.03. 19:06

    Épp most olvastam én is a hírt a Hír24-en. Zseniális ötlet, csak kár, hogy csak iPhone 5-et működik. :(

Szólj hozzá Te is!