Ritka pillanat: felidegesítették Tim Cook-ot

HusztiD 2014.03.03. 12:34 Apple, Tim Cook 9 hozzászólás 982

Múlthét pénteken az Apple megtartotta az éves közgyűlését, ahol a cég vezetői, illetve részvényesei vettek részt. Az esemény rendben zajlott mindaddig, amíg nem kezdték el Tim-et provokálni, hogy aztán dühösen kifakadjon, az egyébként mindig higgadt és jókedvű vezérigazgató.

A részvényesek között foglalt helyet a National Center for Public Policy Research (NCPPR) szervezet, akik már eleve ellenszenvet váltottak ki. Nem mellesleg az esemény után kijelentették, hogy az Apple-nek köszönhető némiképp a klímaváltozás is. De nem ebből indult a vita, hisz ezt az esemény után publikálta az NCPPR. A nézeteltérést ott kezdődött, mikor a szervezet egyik képviselője elkezdte Tim Cook-ot kóstolgatni, majd provokálni. Az Apple vezérigazgatója bírta a sarat, azonban amikor arra utasították, hogy inkább a profitálással foglalkozzon, akkor eltört a mécses.

A vállalat első számú emberét nem úgy ismertük meg az eddigi pályafutása alatt, mint akit könnyen ki lehet hozni a sodrából, azonban ez a kivételes pillanatok egyike most megtörtént. Tim elmondta, hogy az Apple több olyan projektet is csinál, amelyet ők helyesnek tartanak és nem a profitálás a fő szempontjuk ezekkel a dolgokkal. Példaként hozta fel a vakokat, akiknek megkönnyítik a mindennapi életüket az iOS számukra tervezett funkciójával. Ebben az esetben az Apple-nek nem a beruházás megtérülése volt a fontos, hanem az, hogy jót cselekednek, hisz több ezer ember életét könnyítik meg az ehhez hasonló kezdeményezéseikkel. Akinek ez nem tetszik és nem ért velük egyet, az nyugodtan adja el a részvényeit, hisz nincs ilyen részvényesekre szüksége a cégnek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

9 hozzászólás

 1. Applefan - 2014.03.03. 13:09

  Mit gondolnak a részvényesei , iPhone 6 bol első nap eladnak majd 5milliot, főleg hogy most nagyot durranhat a kijelző mérete növekedése miatt a kínaiak nal is.. Tablagepek, laptopokrol nem beszélve . Nem kell azt leszólni, ha a világ egyik, ha nem a leggazdagabb cége segíteni próbál a raszorulokon meg ha nem is ütik a markukat hatalmas profit …

 2. Ibrick - 2014.03.03. 13:13

  Ez a seggfej hasonlitotta európát az androidhoz. Jobb lenne ha észhez térne és levedlené az istenszindromát. A telo lehet vékonyabb, de a 7,3 is jó

 3. Ibrick - 2014.03.03. 13:15

  Ja az előző hozzászólás második mondata az előző cikkhez szól. Csak ha meglátom ennek a fütyülnek a fejét mindig elfog az ideg, Sorry :)

 4. Carlo - 2014.03.03. 13:59

  Na végre, ez a cikk után azt mondhatom, jó kezekben van az apple.

 5. Joxy - 2014.03.04. 11:46

  Carlo: egyetértek

 6. The Count - 2014.03.04. 11:48

  Ja ez olyan Gyurcsány féle beszólás. Itt az el lehet innen menni szövegére gondolok.
  Ez a Tim istennek képzeli magát.
  De természetes, hogy ideges, van is rá oka, mert az eladási százalékok nem igazán jók. Ezt pedig a részvényesek is levették.
  Most lehet magyarázkodni. Ennyi szoft hibát sose csináltak még. Ott az OSX 10.9.2.
  Egy csomó app megállt, a mail nem megy stb.
  Ilyen update-tel még nem találkoztam, hogy ennyi hibát tegyenek bele. Szarabb mint előtte volt. Most a baromságuk miatt telepíthetek újra.
  Tehát szoftveresen nem állnak a
  csúcson, és ezt sokan érzik. Tim pedig kezd ideges lenni mert ezeket meg kellene magyarázni, ami már igen nehezen megy.

 7. The Count - 2014.03.04. 11:53

  Imádom a ccuccaikat, és használom is, de a tény az tény. Baromi sok a hiba, ami egyre inkább nem tetszik sem a piacnak, sem a részvényeseknek. Én csak annyit tehetek h reménykedek, h javítják a hibákat, bár nem látok előrelépést.

 8. Nyilméregbéka - 2014.03.04. 16:24

  Az “eltört a mécses” kifejezés azt jelenti, hogy “sirva fakadt”. A ” betelt a pohár” kifejezés a helyénvaló jelen esetben!

 9. The Count - 2014.03.04. 20:39

  Nyílméreg: :) ja ez nekem is szemet szúrt… :)

Szólj hozzá Te is!