Mercedes: “Nincsenek álmatlan éjszakáink az Apple miatt”

Skarp 2015.02.25. 17:58 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 253

Minden alkalommal, amikor az Apple egy új termékkategóriába tervez belépni, kivételesen szórakoztató figyelni, ahogyan az adott szegmens szereplői magukat már előre felszívva, sértetten nyilatkoztatják ki, hogy nem igazán tartanak Cupertinotól.

zetscheceo_kiemelt

Mindig elhangzik érvként, hogy az Apple egy komputer- és telefongyártó, és különben is, ez az ő homokozójuk, ahol ők tudják, hogy hogyan is kell forgatni az iparági lapátot. A múlt héten a GM ex-CEO-ja már szükségesnek érezte, hogy bedobjon valami nagyon lenézőt, de most újabb játékos szállt a ringbe. Ezúttal a Mercedes-Benz vezérigazgatója, Dieter Zetsche nyilatkozta a Motoring.com.au-nak az alábbiakat:

“Ha azt pletykálnák, hogy a Mercedes vagy a Daimler okostelefonok fejlesztésébe tervez fogni, akkor nekik sem lennének álmatlan éjszakáik. Ugyanez vonatkozik rám is.”

Zetsche azt is hozzátette, hogy annak ellenére, hogy ez a véleménye, nagyon tiszteli az iPhone gyártóját. A Mercedes vezetőjének nyilatkozata olyan, mintha a visszhangja lenne a Palm CEO-jának, Ed Colligannek azóta legendássá vált, kínos szavainak: “A PC-s srácok az Apple-nél ezt nem fogják tudni megoldani. Nem fognak csak úgy besétálni a piacra.” A történelem végül rácáfolt szavaira. A Swatch vezérigazgatója, Nick Hayek két éve ugyanezt mondta az Apple Watchról, sőt az egész okosóra-koncepcióról, aztán nézzenek oda, éppen az első ilyen termékük piacra dobására készülnek ők is.

Zetsche megjegyzése azért is különösen komikus, mert az Apple pont az ő cégének kutatási-fejlesztési igazgatóját igazolta le egy állítólagos titkos projekthez, amiről azt regélik, hogy az Apple autófejlesztési programja lehet. Egészen friss, párnapos hír, hogy az Apple 2020-ra már piacra szeretné dobni titkos fejlesztési programjának gyümölcsét – akármi is legyen az.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Applefunn - 2015.02.26. 15:22

    Majd lesznek, Kecskeméten :)

Szólj hozzá Te is!