Jony Ive lehet a Ferrari új CEO-ja

HusztiD 2020.12.14. 09:55 Jony Ive, Kiemelt hírek 0 db 407

LFW SS2013: Burberry Prorsum Front Row

A Ferrari vezérigazgatója, Louis Camilleri váratlanul mondott le posztjáról az elmúlt napok folyamán, így a vállalatnál felmerült a dilemma, hogy ki lesz az ő méltó utódja. Jelenleg házon belül John Elkann vezeti az autógyártót addig, ameddig nem sikerült Louis megfelelő utódját megtalálni.

Pletykaszinten felmerült, hogy az ex-Lamborghini fejese, Stefano Domenicali, vagy a Vodafone CEO-ja Vittorio Colao veheti át a Ferrarinál a stafétabotot. A Reuters azonban ezt nem tartja esélyesnek, s értesüléseik szerint felmerült két olyan vezető neve is, akik az Apple-höz köthetőek.

Egyikük Jony Ive, aki harminc éven át dolgozott a kaliforniai vállalatnál, s az előző évben indította el saját vállalatát. Ami pedig a másik jelöltet illeti, ő nem más, mint az Apple CFO-ja, Luca Maestri. Az értesülések szerint elviekben Jony lehet az esélyesebb a posztra.

Mivel sok esetben nehéz új vezérigazgatót találni, így mi azt mondanánk, hogy kicsit elhúzódhat még ez a dolog. Viszont nagyon kíváncsian várjuk, hogy ki lesz a Ferrari új CEO-ja, illetve hogy az Apple egykori fenegyerekének, Jony Ive-nak összejön-e eme megmérettetés. Ha igen, akkor érdemes lesz megnézni, hogy vezetése alatt miképp fejlődhet a Ferrari irányvonala.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!