Pocket Spotlight – Ha kell egy kis megvilágítás

Tian 2013.05.08. 18:10 Apple, Kiegészítők 3 hozzászólás 1 366

Aki jártas a tükörreflexes fényképezővel való videózásban az éjszakai bulikon, rendezvényeken vagy bárhol, azoknak bizonyára ismerős lehet a következő kiegészítő. A DSLR videózás elterjedésének következtében egyre többen szereznek be LED-es videolámpát, mely tökéletes kiegészítőként szolgál, ha gyengébb fényviszonyok között kell fotózni, netán videózni. Alacsony fogyasztás és hosszú élettartam jellemzi a LED-lámpákat, így képes akár órákig világítást biztosítani egy ilyen kiegészítő.

A Pocket Spotlight szintén egy LED-lámpa, természetesen kisebb kivitelben. A fotós kiegészítő alján egy jack-csatlakozó található, így nem csak az iPhone-ra, de akár iPad-re, iPod touch-ra vagy egyéb jack-csatlakozóval és optikával ellátott készülékre is rögzíthetjük. A mindössze 6,4 cm széles és 3,8 cm magas kiegészítőben összesen 32 darab apró LED foglal helyet, mely finom szórt fényt biztosít. A töltés USB-n keresztül történik és körülbelül 1 órán keresztül képes világítani.

A Pocket Spotlight előnye, hogy egyrészt a videofelvétel alatt nem a mobilkészülékünk LED világítását használja – ez iPad-nél ugye alapból nincs is -, így energiát spórolunk meg, másrészt pedig, hogy az exponálás előtt láthatjuk, milyen is lesz a felvétel, így elkerülhetjük, hogy túlexponált képek szülessenek. Ha szeretnék, akár variálhatjuk is, hogy honnan érkezzen a megvilágítás (oldalról, felülről, alulról, hátulról), hiszen a beépített akkumulátornak köszönhetően bárhova helyezhetjük.

A készüléken csupán egyetlen gomb található, mellyel be-, illetve kikapcsolhatjuk a LED-eket, a fényerő állítására viszont nincs lehetőség. A Pocket Spotlight jelenleg kétféle verzióban érhető el: az alapcsomag 30 dollárba kerül, míg 40 dollár fejében színes előtét lapokat is kapunk. Azoknak, akik szeretnek fotózni és iPhone készülékükre szeretnének applikálni néhány extra kiegészítőt, azoknak ajánljuk korábbi cikkünket, melyben összeszedtünk pár mobilos fotós kiegészítőt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

3 hozzászólás

  1. Yooozi - 2013.05.09. 08:42

    És akkor iPhone5-tel majd alulról világítok?

  2. Hengelhoffer - 2013.05.09. 09:41

    Nem nagyon értem, hogy miképpen lehet rögzíteni egy i5-re.

  3. ESzállás - 2013.05.09. 16:14

    Ez azoknak készült, akik egy ipad-el fotóznak. Láttatok már ilyet? Szép látvány ;))

Szólj hozzá Te is!