Fotós kiegészítők iPhone készülékekhez

Tian 2013.02.04. 22:18 Apple, Kiegészítők 3 hozzászólás 4 063

A technológiának köszönhetően napjainkban már olyan szenzorokkal érkeznek a mobilkészülékek, melyekkel bátran készíthetünk aránylag jó minőségű felvételeket, ha épp nincs nálunk egy fényképezőgép. Nyilván nem veszik fel a versenyt a komolyabb tükörreflexes gépekkel, viszont minőségileg nagyjából egy középkategóriás kompakt géppel szemben is megállják a helyüket. A mobilkészülékek közül az iPhone, mint fotós eszköz olyan szinten népszerű a felhasználóknál, hogy a Flickr-en a mobilok közül az Apple készüléke a legkedveltebb eszköz.

Biztosak vagyunk abban, hogy olvasóink közül is sokan vannak, akik nap mint nap használják iPhone készüléküket fotózásra, esetleg videózásra élményeik megörökítésére, hiszen egyrészt mindig kéznél van, az App Store-ban található rengeteg alkalmazással percek alatt finomhangolhatjuk és effektekkel feldobhatjuk a képeinket és akár rögtön meg is oszthatjuk. Az egyre elterjedtebb fotómegosztó szolgáltatásoknak köszönhetően, vannak akik már túlzásba is viszik a fotózást és bátran osztják meg a világhálón életünk minden egyes pillanatai.

Azoknak, akik szeretnek fotózni és iPhone készülékükre szeretnének applikálni néhány extra kiegészítőt, azoknak összeszedtünk pár fotós kiegészítőt, amivel feldobhatják a képeiket.

Photojojo Phone Lens Series

A Photojojo 3 különböző lencsét tartalmazó szettje egy halszem, egy nagylátószögű/makró és egy teleobjektívet foglal magában. A lencsék felhelyezéséhez kapunk egy mágneses lemezt, amit az iPhone készülékünkre kell felhelyeznünk, ezután a lencséket egy könnyed mozdulattal csatlakoztathatjuk, illetve kedvünkre cserélhetjük. A mágnes természetesen elég erősen tartja a lencséket, így nem kell amiatt aggódnunk, hogy menet közben esetleg leesne és elhagynánk. A szett ára 49 dollárt kóstál, viszont lehetőség van arra is, hogy csupán csak egy lencsét vásároljunk meg. A halszemobjektív 25 dollárért, a nagylátószögű 20 dollárért, a teleobjektív pedig szintén 20 dollárért érhető el.

(katt ide)

The iPhone Viewfinder

Nyáron a vakító napsütésben, a fotózás során sokszor nem látni a telefon kijelzőjén, hogy mit is fogunk lefényképezni. Bár a telefon fényerejét maximumra véve javul a helyzet, de van amikor a tükröződés miatt néha semmit sem látni. Ezt a problémát próbálja áthidalni a következő kiegészítő, melyet csupán a készülékünk kijelzőjére kell felhelyeznünk és ezután a keresőn keresztül már fotózhatunk is. Ehhez persze egy ingyenes alkalmazást is le kell töltenünk, amivel a kiegészítő működik. A kiegészítő 30 dollárért vásárolható meg.

(katt ide)

The iPhone Shutter Grip

Nehézkes a fényképezés az iPhone-on? Ha túl kicsi a telefon gombja, amivel exponálsz, akkor a következő kiegészítőt neked találták ki. A készülék oldalára felszerelhető kiegészítővel könnyebben exponálhatunk, mint eddig bármikor. A 40 dolláros fotós kiegészítő különlegessége, hogy akár egy tripodra is felszerelhetjük az alján található menet segítségével. Hátrányként viszont felróható, hogy csak iPhone 3GS és 4/4S készülékekkel kompatibilis.

(katt ide)

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

3 hozzászólás

 1. Szabolcs - 2013.02.06. 04:36

  photojojonál nem zavar be a mágneses megoldás? gondolkozom egy szett beszerzésén, de barátibbnak tünik az a megoldás, amikor egy külön keret van a lencséhez, és azzal tudod felfogatni. hozzáértők: nem para a mágnes?

 2. Szaby - 2013.02.06. 18:55

  Mindegyik kompatibilis iPhone 4-gyel???

 3. R_alf - 2013.02.09. 19:01

  En nem csufitanam el a telefonom egy magnessel a hatuljan
  Inkabb vegyel olloclip objektivet, amit csak a sarkara ra nyomsz.2az1-ben ugyanis az egyik oldala halszem, a masik pedig ha megforditod, macro
  Es igencsak jo minösegü kepeket tudsz vele csinalni
  25ezer forint.Ami szerintem nem veszes.
  Applestore-on is tudsz rendelni

Szólj hozzá Te is!