Kicsivel jobb GPU teljesítményre képes az iPhone 13 Pro, mint az iPhone 13

HusztiD 2021.09.16. 09:55 iPhone 0 db 801

Az Apple nem olyan rég ejtette meg legutóbbi médiaeseményét, ahol bemutatkoztak a vállalat legújabb termékei. Mint ekkor kiderült, az iPhone 13 szériának lelkét az új, 5 nanométeres gyártástechnológiával készült A15 Bionic chip adja.

Az A15 Bionic-ban két magas teljesítményű és négy energiahatékony magot találhatunk meg. Érdekesség, hogy az event-en az iPhone 13 bemutatójánál az almások azt mondták, hogy az iPhone 13 GPU teljesítménye 30 százalékkal jobb, mint a riválisoké. Ezzel ellentétben az iPhone 13 Prónál már nem ezt mondták, hanem azt, hogy a processzor egy ötmagos GPU-val van felszerelve, ami 50 százalékkal jobb teljesítményre képes, mint a versenytársai.

Ebből ugyan nehéz kihámozni, hogy mennyivel is lehet jobb, illetve milyen riválisokhoz mérten. Nyilván az lett volna mérvadó, ha az előző generációs iPhone 12 szériához hasonlítanak. Érdemes lesz megnézni az első teszteket és abból kiderül, hogy papírformára mennyivel erősebb a Pro a sima modellnél, illetve a korábbi iPhone-oknál.

Figyelem! Kiemelt ajánlattal vár egész szeptemberben az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!