California streaming – az Apple bemutatta az iPhone 13 szériát, az új iPad-et, iPad Minit, valamint az Apple Watch 7-et

HusztiD 2021.09.14. 20:16 Apple, Apple Watch, iPad, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 5 360

Az eseményt szokás szerint egy hangulatos felvezetővel kezdték meg, majd maga Tim Cook nyitotta meg az event-et, aki gyorsan újra üdvözölt minket, s ennél gyorsabban ejtett szót elsőnek pár érdekességről, majd következtek a termékbemutatók.

iPad

Tim elsőnek az iPad-ről mesélt kicsit, majd rögtön átadta a szót, hisz bemutatkozott az új iPad, amit egy A13-as chip hajt meg. Elviekben 20 százalékkal gyorsabb CPU és GPU teljesítményre számíthatunk. Ez lesz a legújabb belépőszintű tablet, hiszen még a Home gombot is rajta hagyta az Apple.

Az előlapon egy ultra-széles 12 megapixeles kamerát találhatunk meg. Itt mutatkozott be a Center Stage, amely lényegében követi a kép szereplőit, hogy mindig megfelelő képek készülhessenek, ne lógjon ki senki sem. Természetesen az első generációs Apple Pencilt is támogatja.

 

iPad Mini

Úgy tűnik nem csak az új iPad, hanem a legújabb Mini is bemutatkozott, ami szintén ígéretes újdonságokat rejt magában, amely első ránézésre úgy néz ki, mint egy nagyra nőtt iPhone, köszönhetően a szögletes formatervének. A kijelző 8,3 colra nőtt, valamint a bekapcsológombban található meg a Touch ID.

Elviekben 40, valamint 80 százalékos teljesítménynövekedésre számíthatunk az előző generációs Minihez képest a CPU és GPU teszteknél. Itt is lecserélte a Lightning csatit az Apple, s helyette egy USB C vette át a főszerepet. Természetesen 5G támogatottságot is kapott a cellular-os modell.

 

Apple Watch 7

Nincs új formaterv, azonban kicsit növelt a méreteken az Apple, így a kijelzésre alkalmas méret 15 százalékkal lett nagyobb – ez a csökkentett kávának köszönhető. Az óra tartósságán is dolgoztak, elviekben az előlapi üveg törésmentes, illetve ugyanúgy vízálló. Az üzemidő változatlan, azonban ezentúl sokkal gyorsabban tölthetjük majd az új okosórát – 8 percnyi töltés elegendő 8 órányi alvásfigyeléssel.

A Series 3 továbbra is piacon marad az Apple Watch SE mellett.

 

iPhone 13

A dizájn lényegében ugyanaz a szögletes formaterv maradt, mint amit az Apple tavaly bemutatott, azonban a hátlapi kamerák másabb elhelyezést kaptak. Összesen öt új színben érhető el a telefon és természetesen az előlapi TrueDepth kamerarendszer is fejlettebb lett, illetve 20 százalékkal kisebb.

A kijelzőméretek továbbra is 5,4 és 6,1 colon maradtak, azonban a maga a kijelző sokkal fejlettebb és szebb, mint amely az előző generációban volt megtalálható. A telefonban lévő A15-ös chip egy 6 magos CPU-t rejt magában, amely 50 százalékkal gyorsabb, mint a piacon lévő leggyorsabb rivális. A GPU 4 magos, illetve 30 százalékos teljesítménynövekedést mutat.

Természetesen a kamerákon is fejlesztettek az almások, így a széles lencse 47 százalékkal több fényt enged be, aminek köszönhetően sokkal szebb képeket készíthetünk akár alacsonyabb fényviszonyok mellett is.

A Cinematic Mode is bemutatkozott, aminek köszönhetően sokkal jobb, filmszerű videókat készíthetünk – lényegében kiemeli a telefon az előteret és hátteret, így ahhoz megfelelően állítja a fókuszt. Elviekben figyeli a készülék, hogy a főszereplő is merre néz, így ahhoz mérten állítja a fókuszt, de természetesen erre manuálisan is lehetőségünk lesz.

Elviekben jobb üzemidőt sajtolhatunk ki a telefonokból, köszönhetően az új, energiatakarékosabb chipnek. A Mini esetében 1,5, míg a sima iPhone 13-nál 2,5 órával többet hozhatunk ki az előző generációs elődjeikhez képest.

 

iPhone 13 Pro

 

A korábbi híreknek megfelelően négy színben érhető el a telefon. Természetesen a TrueDepth kamerarendszer itt is fejlettebb lett, valamint 20 százalékkal csökkent. Az előlapi kijelző karcálóbb, akárcsak az Apple Watch 7 és az iPhone 13.

Az iPhone 13 Próban is az A15 Bionic chip található meg, ami mellett a Super Retina XDR kijelző sokkal szebb képet biztosít a elhasználók számára. A telefon 10Hz-től 120Hz-ig adaptálja a képfrissítést.

Természetesen a legnagyobb újdonságot a kamerák jelentik. Továbbra is három lencse található meg a készülékben, amivel sokkal jobb, élesebb képeket készíthetünk, mint eddig bármelyik iPhone-nal. Gyorsabb zársebesség és jobb képek éjszakai felvételek mellett. A telefotó lencse immáron 3x-os optikai zoom-ra képes a korábbi 2x-es helyett.

A jó hír, hogy mindegyik lencse támogatja az éjszakai módot, ami egy régóta várt funkció az iPhone felhasználók körében. Természetesen a videós funkciókon az iPhone 13 Pro modellek esetében is sokat fejlesztett az Apple. Itt például a felvétel után is külön állíthatunk a bokeh mélységén, akárcsak a portréképeknél – ez lényegében egy újabb szintre emelheti az iPhone-nal való videózást.

Várható volt, az üzemidő a Pro modelleknél is növekedett, így a itt is 1,5 és 2,5 órás pluszról beszélhetünk az iPhone 13 Pro és a 13 Pro Max esetében.

Az amerikai árak ugyanazok maradtak, mint tavaly. Az iPhone 13 szériára péntektől lehet előrendelni, míg jövő hét péntektől, szeptember 24-től lehet megvásárolni az első körös országokban.

Figyelem! Kiemelt ajánlattal vár egész szeptemberben az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!