Drágább lesz az iPhone 12 széria; ezek a telefonok pörögtek legjobban az első félévben – mi történt a héten?

HusztiD 2020.09.05. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 326

Eltelt egy újabb hét, s az elmúlt napok folyamán sem unatkoztunk, hiszen számos érdekes hírünk volt, melyek legjavát egy csokorba szedtük.

macbookair12_szinek

Kiegészítők nélkül és drágábban érkezik az iPhone 12 széria

Pár hónappal ezelőtt több olyan pletykát olvashattunk, mely szerint az Apple mostantól nem mellékel majd EarPods füleseket és töltőadaptert a telefonjaihoz. Azóta nem igazán hallatott magáról a téma, azonban most a TrendForce elemzői osztották meg, hogy szerintük mire számíthatunk.

Sensor-shift-stabilisation-rumored-for-iPhone-12-Pro-Max

Bővebben itt.

Az iPhone 11 volt a legtöbbet eladott okostelefon 2020 első felében

Javában tapossuk az idei év második felét, azonban az Omdia most állt elő a legújabb kutatásával, melyből azt tudhatjuk meg, hogy mely telefonok voltak a legkeresettebbek az első félévben. Ahogyan az utóbbi években, úgy az Apple ezúttal is vezette az eladásokat.

iPhone11guide-b

Bővebben itt.

Tovább uszítja az Apple felhasználóit az Epic Games

Tudjuk jól, hogy az Epic Games szembe ment az Apple és a Google párosával, hiszen megelégelték, hogy 30 százalékos adót vonnak le az alkalmazáson belüli vásárlások alkalmával. Ekkor az Epic saját megoldásával kerülte ki az Apple rendszerét, ami szembe megy az App Store előírásaival, így az almások jelezték, hogy amennyiben ezen nem változtatnak, akkor augusztus 28-tól nem lesz elérhető kínálatukban az alkalmazás.

Fortnite-Battle-Royale-jetpack

Bővebben itt.

Oroszország 30 százalékról 20-ra csökkentheti az Apple jussát

Az Apple és az Epic Games párosa egymás nyakának esett az utóbbi hetekben, azonban Oroszország sem tétlenkedik tovább szabályozni az óriásokat. Az orosz parlament egy új törvényt kíván bevezetni, amivel lényegében az olyan óriásokat szabályoznák, mint az Apple, vagy a Google.

app-store-gold-icon

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején szó volt, hogy több iPad és Apple Watch modellszámot jegyeztetett be az Apple, ami után kiderült, hogy az első nap jót tett az AAPL-nek, hogy felnegyedelték, hiszen kicsivel felvitte a vállalat értékét. Ha minden igaz, jövőre érkezik az új MacBook, amiben ARM processzor kap majd helyet, illetve közel 20 órás üzemidőre számíthatunk. Végül szó volt, hogy egy újabb, kevésbé bonyolult AirPower-en dolgoznak a kaliforniaiak, valamint egy újabb színben is elérhető lehet az iPhone 12 Pro.

Ezek voltak a 2020-as év harminchatodik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!