Tovább uszítja az Apple felhasználóit az Epic Games

HusztiD 2020.08.31. 09:55 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 693

Fortnite-Battle-Royale-jetpack

Tudjuk jól, hogy az Epic Games szembe ment az Apple és a Google párosával, hiszen megelégelték, hogy 30 százalékos adót vonnak le az alkalmazáson belüli vásárlások alkalmával. Ekkor az Epic saját megoldásával kerülte ki az Apple rendszerét, ami szembe megy az App Store előírásaival, így az almások jelezték, hogy amennyiben ezen nem változtatnak, akkor augusztus 28-tól nem lesz elérhető kínálatukban az alkalmazás.

Mint tudjuk, első körben megszületett a döntés, ahol a bírónő az Apple mellé állt, s úgy hivatkozott, hogy az Epic Games magának okozta a felhajtást azzal, hogy szembe ment az almások szabályozásával. Ezzel együtt az Apple is megjegyezte, hogy amennyiben betartják az előírásokat, akkor újra elérhető lesz az App Store-ban a Fortnite, azonban mivel erre nem került sor, péntek óta nem érhető el az app.

A meglévő felhasználók természetesen tovább játszhatnak a korábban letöltött játékkal, azonban új frissítések már nem érkeznek hozzá. Ebből kifolyólag az iOS és Mac felhasználók az új szezont sem fogják megkapni, s ennek apropóján az Epic Games egy email küldött a felhasználóknak.

Az Epic lényegében a felhasználókat uszítja, hogy az Apple tehet mindenről, hiszen ha nem szednék be azt a bizonyos 30 százalékos adót, akkor elérhető lenne az app. Azt sajnos nem jegyezték meg, hogy az úgy döntenének, mint kiadók, hogy marad minden a régi kerékvágás szerint, akkor továbbra is elérhető lenne a játékuk, de ugye ez nem érdekli őket, csak a felhajtás keltése.

fortnite-apple-logo-2

Ezzel együtt megjegyezték a felhasználók részére, hogy jogi útra mentek az Apple ellen, hiszen rablásnak tartják a 30 százalékos részesedésüket, amit a felhasználóktól szednek be. Ebből kifolyólag, hogy mostantól nem érhető el az alkalmazás az App Store-ban, így új frissítésekre ne számítsanak.

Ti mit gondoltok az Epic ügyéről? Voltaképp igaza volt a bírónőnek a múltkor, hiszen ha az Epic Games továbbra is elfogadja az Apple-től amit eddig, akkor semmi bajuk nincs és továbbra is elérhető az alkalmazásuk. Nyilván kellett az Epic Games felhajtása, amit most úgy állítanak be, hogy ők az ártatlanok, az Apple pedig a nagy és gonosz vállalat. Egy biztos, hogy akár a Google, vagy Apple platformján ad ki alkalmazásokat valaki, annak el kell fogadnia az adott nagyvállalat által szabott szabályokat. Például a Google Play áruházban is levonásra kerül a bizonyos 30%-os adó.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!