Akár 20 órás üzemidőt ígérhet az első ARM processzoros MacBook

HusztiD 2020.09.01. 12:55 Mac, Pletykák 0 db 411

macbookair12_szinek

Az Apple 2015-ben adta ki azt az újragondolt MacBook-ot, melynek a formatervét még a mai laptopjaikban is megtalálhatjuk. Az új Air érkezésével viszont kaszálták a mezei MacBook szériát, hiszen arányaiban nézve egy sokkal jobb alternatívát kínált a MacBook Air a felhasználóknak.

Mint tudjuk, az Apple a következő két év folyamán teljesen lecseréli az Intel chipjeit, s helyettük a saját fejlesztésű ARM chipjeik veszik át a főszerepet. A China Times beszámolója szerint pedig a kaliforniaiak a következő év elején piacra dobják az új 12 colos MacBook-ot, amelyben az A14X processzor lesz megtalálható. A gép még az egy kilós súlyt sem fogja elérni, s az új chipnek köszönhetően nagyjából 15-20 órás üzemidővel számolhatunk.

Ne feledjük, hogy ezek egyelőre csak iparági pletykák. Hogy valóban ezt kapjuk-e, vagy sem, azt biztosra nem tudhatjuk. Általában március folyamán is tart egy-egy médiaeseményt az Apple, így feltehetően valamikor ekkor lehetünk okosabbak a témát illetően.

Mégis felmerül a kérdés, hogy mit szólnátok, ha egy olyan notebook-ot dobna viszonylag kedvező áron piacra az Apple, amely közel 20 órás üzemidőt ígérne a felhasználók számára? Mivel a Pro széria így amúgy is vastagabb, így azon modelleknél is hasonlóval, esetleg egy kicsivel többel számolhatnánk.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!