Oroszország 30 százalékról 20-ra csökkentheti az Apple jussát

HusztiD 2020.09.02. 15:55 App Store, Apple, Kiemelt hírek 1 db 253

app-store-gold-icon

Az Apple és az Epic Games párosa egymás nyakának esett az utóbbi hetekben, azonban Oroszország sem tétlenkedik tovább szabályozni az óriásokat. Az orosz parlament egy új törvényt kíván bevezetni, amivel lényegében az olyan óriásokat szabályoznák, mint az Apple, vagy a Google.

A napokban lesz egy tárgyalás, ahol ha elfogadják a tervezetet, akkor az Apple és a többi nagyvállalat kénytelen lesz csökkenteni az adóikat. Mint tudjuk, az App Store-ban és a Google Play áruházban egyaránt, ha egy fejlesztőnek egy felhasználó megveszi egy adott alkalmazását, akkor annak 30 százaléka valamelyik óriásnál landol, amelyik platformon megvásárolta az appot, míg a maradék 70 megy egyenesen a fejlesztőnek.

Nos, ha mindent elfogadnak, akkor a nagyvállalatok kénytelenek lesznek beletörődni a parlament által meghozott döntésbe, így a jövőben 20 százalékra csökkenthetik a jussukat. Ha ennek nem tesznek eleget, akkor könnyen lehet, hogy Oroszország megmakacsolja magát és kitiltja valamilyen formában az Apple és a Google párosát.

Mondhatjuk azt is, hogy amiért az Epic Games a napokban küzd, azt egy ország könnyen leszabályozhatja. Hogy ha ezt a törvényjavaslatot elfogadják, akkor kíváncsiak leszünk, hogy hogyan alakulnak majd ezzel kapcsolatosan a dolgok a többi országban és mit szólnak hozzá a fejlesztők egyaránt.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. iRon242 - 2020.09.02. 22:55

    Na meg Trump :-)

Szólj hozzá Te is!