Úgy szembeszállt az Epic Games az Apple és a Google párosával, mint még soha senki

HusztiD 2020.08.17. 09:55 App Store, Apple, Kiemelt hírek 0 db 312

screen-shot-2018-03-15-at-5-23-15-pm1

Nagyon érdekes dolgok történtek az elmúlt napok folyamán, hiszen mondhatni, hogy három óriás egymás nyakának esett. Pontosabban úgy fogalmaznánk, hogy szándékosan szabálytalankodott az Epic Games, hogy aztán jól beperelje az Apple és a Google párosát.

Az történt ugyanis, hogy az Epic Games megszegte az App Store és mind a Google Play áruház szabályzatát azzal, hogy a Fortnite-on belül elkezdték a saját valutájukkal árulni a különféle szolgáltatásokat. Ezzel a lépéssel megkerülték az Apple-t és a Google-t, így ezt követően nemsokkal mindkét óriás törölte kínálatukból a játékot.

Ugyebár tudni érdemes, hogy ha valamilyen játék vagy app alkalmazáson belüli vásárlásokat kínál, akkor azt nem lehet sehogyan sem megkerülni. Ez azt jelenti, hogy az Apple-nél és a Google-nél 30 százalékos adót fizetnek a fejlesztők. Tehát ha veszünk egy 10 eurós kiegészítőt, akkor annak 30%-a az adott óriáshoz landol, míg a maradék a fejlesztőnél marad.

Ezt szerette volna megkerülni lépésével az Epic Games. A fejlesztők vezetői tudták, hogy mit von majd maguk után a magánakciójuk, így gyorsan beperelték az Apple-t és a Google-t, mert szerintük versenyellenes ez, amit a 30 százalékukkal lefognak. Mi több, annyira dörzsölt volt a fejlesztő, hogy az Apple híres 1984-es reklámját is feldolgozta, amivel szinte mondhatjuk, hogy a felhasználókat uszítják az Apple ellen. A Google ellen benyújtott pert pedig a “Don’t Be Evil” mottóval kezdték, amit az óriás alkalmazott még 1988-ban. Mondhatjuk, hogy igyekeztek mindkét félnek odaszúrni a régmúlttal.

Nem aprózta el az Epic az egész dolgot, ugyanis a perre Barack Obama elnöksége alatt az igazságügyi minisztérium antitröszt ügyekért felelős helyettes főügyésszel, Christine A. Varneyval támadnak. Hogy mi lesz az ügyek kimenetele, az kérdéses, de ne számítsunk rá, hogy hamar lezongorázzák. Egy biztos, ha az Epic Games sikert arat a két óriással szemben, akkor azzal egyfajta utat törnek a többi fejlesztő számára is, így kíváncsian várjuk a későbbi fejleményeket.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!