Visszavágott az Apple: alaposan odapörkölt az Epic Games-nek

HusztiD 2020.08.18. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 1 db 5 333

Fortnite-Battle-Royale-jetpack

Nagyon felpörögtek az események így augusztus közepére, hiszen pont tegnap számoltunk be arról, hogy az Epic Games szembeszállt az Apple és a Google duójával. Nem kellett sokat várni a válaszra, ugyanis az almások frappánsan visszavágtak a játékfejlesztőnek, amivel ők húzhatják a rövidebbet.

Az történt, hogy az Apple tájékoztatta az Epic Games-t, hogy augusztus 28-tól megszüntetik a hozzáférésüket az App Store-ban. Ez magyarán mondva azt jelenti, hogy felfüggesztik a felhasználói fiókot, így a fejlesztő összes alkalmazása törlésre kerül az App Store-ból, valamint az egyéb fejlesztői segédeszközök sem lesznek elérhetőek.

Hogy miért került erre sor? Az Apple egy rövid levélben indokolta meg, hogy az Epic Games több helyen is megszegte az App Store úgynevezett “Apple fejlesztői program licencszerződésre” vonatkozó előírásait, így ennek értelmében a megjelölt dátumot követően nem fognak tudni új alkalmazásokat kiadni sem iOS-en, sem pedig Mac-en. Mi több, még az Unreal Engine-en futó játékok sem lesznek elérhetőek az Apple platformjain.

Eddig elmondhattuk, hogy egy lépéssel járt az Epic az Apple előtt, azonban most talán fordult a kocka. Természetesen a fejlesztő ezúttal sem volt rest perre menni, hiszen sürgetett eljárást kértek azért, amit most az Apple művelt. Illetve gúnyosan odaszúrtak, hogy az Apple miatt játékosok milliói nem tudnak majd játszani a legnépszerűbb játékaikkal.

Hogy mi lesz a dolgok végkimenetele és mikorra várható annak a vége, az még kérdéses, de kíváncsian várjuk a további fejleményeket.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. ArGab95 - 2020.08.19. 15:59

    Ha jól értem, akkor a Pubg Mobile is offos lesz innentől…

Szólj hozzá Te is!