Így tesz a régi hírek terjedése ellen a Facebook újítása

HusztiD 2020.06.30. 15:55 Egyéb 0 db 106

Facebook-sharing-old-articles

Bizonyára sokan találkoztunk már olyannal, mikor több ismerősünk is megosztott olyan híreket, melyek nem csak több hónaposak, de akár több évesek is, így nem relevánsak az adott időben. Ezen hírek zömével pedig az a probléma, hogy sokan annak tudatában vannak, mintha akkor, az adott pillanatban jött volna ki az aktuális hír.

A Facebook hírfolyamáért felelős fejese, John Hegeman árulta el, hogy egy nagyon hasznos újdonságot tesztelnek, s reményeik szerint hamarosan bevezetik azt. A lényege, hogy a közösségi oldal figyelni fogja az aktuális cikk dátumát, így mielőtt megosztanánk egy három hónapnál régebbi hírt, akkor az alkalmazás jelezni fog felénk, s ráerősít, hogy továbbra is meg szeretnénk-e azt osztani.

Természetesen a közösségi oldalnak ezzel az a célja, hogy visszafogják a nem releváns híreket, illetve ezzel is visszaszorítsák valamelyest azon oldalakat, melyek az úgynevezett fake news gyártására álltak át, hogy azzal olvasottságot generáljanak.

Hogy mikor kerül bevezetésre az új funkció, az nem tudott, de reméljük, hogy az elkövetkezendő hetek folyamán megtörténik az új funkció élesítése.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!