Ezeket kell tudni az új iPhone SE-ről; csökkenő piacon is növeli részesedését az Apple – mi történt a héten?

HusztiD 2020.04.18. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 322

Viszonylag egy rövidebb hetet tudhatunk magunk mögött, azonban az elmúlt napokban is voltak érdekességek, hiszen megérkezett a második generációs iPhone SE.

 

Apple_new-iphone-se-black-camera-and-touch-id_04152020

Megérkezett az iPhone SE (2)!

Az elmúlt hetekben egyre többször olvashattunk a második generációs iPhone SE-ről, amit sokszor iPhone 9-ként emlegettek. Sokat vártunk rá, s úgy volt a korábbi szóbeszédek zöme alapján, hogy az Apple egy márciusi előadás berkein belül mutatja be, azonban ez elmaradt. Ettől függetlenül most már hivatalos, itt az új iPhone SE!

iphone-se

Bővebben itt.

Apróbb ám fontos érdekességek az új iPhone SE-ről

Ahogyan beszámoltunk, az Apple két nappal ezelőtt dobta piacra a második generációs iPhone SE-t, mely lényegében egy iPhone 11 belsőt rejt magában egy iPhone 8 küllemben. Ezen felül mint tudjuk, Face ID helyett továbbra is Touch ID kapott helyt a telefonban, azonban már ez a készülék is képes portré fotók készítésére. Most pedig összeszedtük, hogy milyen további, apróbbnak nevezhető dolgokról kell tudni az új modell kapcsán.

iphonesehaptictouch

Bővebben itt.

Növekvő tendenciában az iPhone aktiválások száma az első negyedévben

A CIRP jóvoltából készült egy új felmérés most, hogy véget ért az idei év első negyedéve. A januártól márciusig tartó időszak igazán kiemelkedő volt az Apple részére, annak ellenére, hogy a koronavírus az elmúlt hetekben folyamatosan kiesést okozott minden gyártónak.

appleiphone11pro-800x450

Bővebben itt.

Az Apple érezte meg a leginkább a koronavírus okozta kiesést a PC piacon

Most, hogy április végével véget ért az idei év első negyedéve, az IDC elemzőcsapata egy új kimutatással állt elő. Sajnos a koronavírus jelentős kihatással volt és még van is az eladásokra és vele együtt a gazdaságra, s a hozzáértők szerint most az Apple-t érintette a legjobban a csökkenés.

Apple_16-inch-MacBook-Pro_111319_big.jpg.large_

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében számoltunk be, hogy a Foxconn nem nagyon érezte meg a koronavírus okozta kieséseket, majd arról, hogy miképp próbálják meg az otthonmaradásra venni az embereket a fejlesztők. Végül azt is megtudhattuk végre, hogy voltaképp mi a különbség az A12X és A12Z chipek között.

111627142_ac904a5d-e589-49da-9714-a7c2382d92cb

A hét második felében jött a hír, mely alapján két év múlva érkezhet az Apple első okosszemüvege, ami után arról adtunk hírt, hogy elsőnek Kínában állhat helyre a gazdaság. Végül pedig egy új szabadalomról is olvashattunk, ami alapján képes lenne a vezeték nélküli töltésre a jövőbeli MacBook Pro.

Ezek voltak a 2020-as év tizenhatodik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek, ha tehetitek maradjatok otthon!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!