Növekvő tendenciában az iPhone aktiválások száma az első negyedévben

HusztiD 2020.04.14. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 280

appleiphone11pro-800x450

A CIRP jóvoltából készült egy új felmérés most, hogy véget ért az idei év első negyedéve. A januártól márciusig tartó időszak igazán kiemelkedő volt az Apple részére, annak ellenére, hogy a koronavírus az elmúlt hetekben folyamatosan kiesést okozott minden gyártónak.

A felmérés alapján az amerikai piacon a 2020-as év első három hónapjában az új telefonaktiválások 44 százaléka volt egy iPhone, míg a maradék 56 százalék egy Androidos készüléké. Egészen jó arányokról beszélhetünk, hiszen az elemzőcsapat rámutatott, hogy eddig sosem volt ilyen nagy az Apple részesedése, ha az első negyedéves adatokat vizsgáljuk.

Ha a tavalyi számokhoz viszonyítunk, akkor az Apple 8 százalékot javított. Amennyiben a 2018-as számokat nézzük, akkor ahhoz képest még nagyobb a különbség, ugyanis ekkor 32 százalékon állt az Apple, míg a maradékon a droidos készülékek. Legutóbb egyébként 2016-ban beszélhettünk hasonló arányokról, mint a mostani, azonban akkor is csak 41 százalékos részesedést sikerült elérnie az almásoknak.

Screen-Shot-2020-04-10-at-17.02.08-PM

Sajnos ez a felmérés csak az amerikai piacot fedte le, de mi nagyon kíváncsiak lennénk arra is, hogy világszinten mi a helyzet. Mint köztudott, Amerikában jól pörög az iPhone, azonban ez a világ többi országában nem mondható el, hogy annyira kimagasló arányokat produkálna.

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!