Az Apple érezte meg a leginkább a koronavírus okozta kiesést a PC piacon

HusztiD 2020.04.15. 09:55 Apple, Kiemelt hírek, Mac 1 db 117

Apple_16-inch-MacBook-Pro_111319_big.jpg.large_

Most, hogy április végével véget ért az idei év első negyedéve, az IDC elemzőcsapata egy új kimutatással állt elő. Sajnos a koronavírus jelentős kihatással volt és még van is az eladásokra és vele együtt a gazdaságra, s a hozzáértők szerint most az Apple-t érintette a legjobban a csökkenés.

A számítások alapján az almások az ötödik helyre estek vissza, az Acer mögé. A 2019-es év első negyedéves adatai alapján korábban 3,9 millió Mac-et adtak el, míg most, egy évvel később 800 ezerrel kevesebbet. Ez voltaképp 20,7 százalékos visszaesésnek felel meg, amely gyártók között jelenleg a legrosszabb. Míg egy éve ilyenkor a piac 6,6 százalékát tudhatták magukénak a kaliforniaiak, addig most csak az 5,8 százalékot. Feltehetően az Apple azért érezte meg jobban a csökkenést, mivel a gépeik árai magasabbak, mint amit a riválisok kínálnak.

Screen-Shot-2020-04-13-at-3.39.37-PM

Ezen felül maga a PC-s piac sem örülhet, hiszen ha az összesített eladásokat nézzük, akkor az előző év ugyanezen időszakához képest 6 millióval kevesebb gépet adtak el a gyártók, ami közel 10 százalékos csökkenésnek tudható be. Egyedül a Dell tudta szinten tartani az arányokat, hiszen kicsivel több, mint 100 ezer géppel passzoltak el többet.

Érdemes megjegyezni, hogy ezek az adatok csak számítások, így azok nem a valóságot tükrözik. Az Apple április végén ejti meg az aktuális pénzügyi konferenciáját, ahol beszámolnak többek között arról is, hogy a Mac eladásokból mennyi bevételük származott, így majd csak ezek után érkezhetnek ennél pontosabb elemzések – mivel az almások már nem osztják meg, hogy melyik termékükből pontosan hány milliót passzolnak el.

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. NiceGuy76 - 2020.04.15. 10:48

    Nyilván nem a 400 ezer forintos kezdőáras gépeket vásárolták fel az emberek egy teljesen bizonytalan ideig fennálló válsághelyzetben :D

Szólj hozzá Te is!